01-07-2010

De Jong nieuwsbrief zomer 2010

Dit is inmiddels de derde digitale nieuwsbrief van De Jong Assurantiën en De Jong & Bouterse. Via deze weg informeren wij u over actualiteiten binnen ons vakgebied en mogelijke gevolgen voor uw persoonlijke situatie.

Wilt u deze nieuwsbrief in het vervolg persoonlijk ontvangen, of wenst u zich hiervoor uit te schrijven, Klik hier

Het einde van uw rentevast periode, een goed moment voor actie
Het einde van de rentevast periode is een van de weinige momenten waarop u zonder boete van hypotheekverstrekker kunt wisselen. Vaak hanteren banken twee rentetarieven. Een aantrekkelijk (instap)tarief voor nieuwe relaties en een hoger tarief voor bestaande relaties die verlengen. Het verschil tussen deze tarieven kan soms oplopen tot 1%. Daarom is het einde van de rentevast periode het uitgelezen moment om te bezien of het wisselen van hypotheekbank voordeel oplevert. Goed advies is hierbij belangrijk, omdat er aan het wisselen van bank kosten verbonden zijn zoals afsluitprovisie voor de nieuwe hypotheek of kosten voor de notaris. Tevens zullen wij met u bekijken of de hypotheek die in het verleden is afgesloten nog wel de juiste is. Er zijn in de tussentijd nieuwe hypotheekvormen gekomen, uw gezinssituatie is wellicht gewijzigd of uw huis is meer waard geworden. In die laatste situatie kan uw rentepercentage mogelijk lager worden. Kortom, als u een voorstel tot verlengen van uw bank heeft ontvangen of uw rentevast periode loopt binnenkort af; neem dan vrijblijvend contact met ons op, Klik hier

Opmars bancaire lijfrente (banksparen)
De bancaire lijfrenterekening en de lijfrenteverzekering zijn producten waarmee u op een fiscaal aantrekkelijke manier een aanvullend pensioen of oudedagsvoorziening kunt regelen. Ook voor zelfstandig ondernemers zijn deze producten dé fiscaal vriendelijke manier om een oudedagsvoorziening op te bouwen. Voordeel van de bancaire lijfrente is dat u in het algemeen lagere kosten heeft. En dat u ook kunt kiezen voor een vaste rentevergoeding.
Wat in de markt opvalt is dat de meest bekende banken een lagere rentevergoeding geven, dan de banken welke door een verzekeraar zijn opgericht. Terwijl ook hiervoor de nationale garantieregeling van toepassing is. De Jong heeft de bancaire lijfrente vanaf de introductie daarvan direct in de advisering van oudedagsvoorzieningen meegenomen. Door de samenwerking met meerdere banken kunnen wij u diverse mogelijkheden bieden binnen het zogenaamde banksparen. U kunt met een bankspaarrekening fiscaal vriendelijk kapitaal opbouwen voor uw pensioen. Tevens kunt u reeds opgebouwd kapitaal via een bancaire lijfrenterekening aan u laten uitkeren. U heeft keuze uit vaste, variabele rente of een basis van beleggingen.

Sommige relaties willen het in polissen opgebouwde kapitaal overzetten naar de bankspaarrekening. Het is dan wel zaak om goed op te letten, omdat hiermee mogelijk een gunstiger fiscaal regime of verzekeringsdekkingen verloren gaan. Dit geldt ook voor het uitstellen van kapitaal dat vrijkomt uit een expirerende polis. Wij kunnen u hier alles over vertellen.

André Tielens 25 jaar bij De Jong Assurantiën
Inmiddels is André Tielens de achtste medewerker met wie wij het 25-jarig dienstverband mochten vieren. Als jongeling is hij op 22-jarige leeftijd bij ons bedrijf komen werken. Na een korte periode in de binnendienst hebben veel relaties André leren kennen als een deskundig adviseur, die met veel plezier de filosofie van De Jong weet uit te dragen. Mede omdat André meegroeide met het bedrijf, was het logisch dat hij na verloop van tijd een deel van de leiding binnen de organisatie op zich ging nemen. Zo is André naast adviseur nu ook al jaren teamleider van de meeste adviseurs en een aantal ondersteuners op onze vestiging in Den Helder. Wij feliciteren hem en onszelf van harte met dit jubileum en hopen dat we nog lang met elkaar zullen samenwerken.

Ook geïnteresseerd in een mooie baan bij De Jong? Klik hier

Meer informatie naar aanleiding van onze nieuwsbrief
Dank u voor uw aandacht. Heeft u naar aanleiding van deze nieuwsbrief vragen gekregen, of wilt u een advies toegespitst op uw persoonlijke situatie, dan kunt u ons bellen: 0223 68 87 88. U kunt ons ook mailen, één van onze adviseurs neemt zo spoedig mogelijk contact met u op, Klik hier

De Jong maakt gebruik van functionele, analytische en tracking cookies. Instellingen