01-09-2011

Nieuwsbrief De Jong herfst 2011

Miljoenennota
Hij was wat aan de vroege kant: de miljoenennota 2011. Dit keer draagt hij de titel: 'Koersvast in onzekere tijden'. Het kabinet stelt een vitaliteitspakket voor dat op zijn vroegst in het jaar 2013 zal ingaan en dat bestaat uit:

  • Vitaliteitssparen
  • Een werkbonus
  • Een verlaging van de drempel voor de aftrek van scholingsuitgaven

Gevolg is wel dat onder andere de levensloop en spaarloonregeling verdwijnen. In deze nieuwsbrief gaan we hier verder op in. En laten wij u zien waar wij u als uw adviseur kunnen ondersteunen bij uw financiële huishouding.

Spaarmoment
Spaarrentes blijven stijgen, op dit moment kunnen wij u bij een direct opneembaar saldo een spaarrente van 2,9% bieden. In geval van een spaardeposito met een looptijd van één jaar is de rente 3,2%. Bij een langere looptijd zal dat percentage uiteraard toenemen. Wanneer u nieuwsgierig bent naar meer informatie, vragen wij u contact op te nemen.

Wilt u deze nieuwsbrief in het vervolg persoonlijk ontvangen, of wenst u zich hiervoor uit te schrijven, dan kunt u dit aan ons doorgeven.

U kunt ook onze voorgaande nieuwsbrieven inzien.

Afschaffing spaarloonregeling

De miljoenennota bevestigt dat met ingang van 1 januari 2012 nieuwe inleg op bestaande spaarloonregelingen niet meer mogelijk is. Maakt u gebruik van uw spaarloonregeling om levensverzekeringen te financieren, dan is dat binnenkort niet meer mogelijk. Wij kijken graag met u welke alternatieven er zijn.

Voor meer informatie kunt u ons bellen of mailen, dan neemt één van onze adviseurs contact met u op.

Afbouw levensloop

De levensloopregeling wordt met ingang van 1 januari 2012 afgeschaft. Er is wel een overgangsregeling voor deelnemers die op 31 december 2011 een saldo van ten minste € 3.000,- op de levenslooprekening hebben staan. Deze groep bouwt vanaf 1 januari 2012 echter geen nieuwe levensloopverlofkorting meer op. Deelnemers met een tegoed lager dan € 3.000,- kunnen het tegoed in 2012 opnemen of in 2013 onbelast doorstorten naar vitaliteitssparen.

Maakt u op dit moment gebruik van de levensloopregeling, dan zult u bericht ontvangen met aanvullende informatie over dit onderwerp.

Aandacht voor de update van uw verzekeringen

Net als uw overige administratie, heeft ook uw financieel- en verzekeringspakket in de loop van de tijd uw aandacht nodig. Wij kunnen samen met u uw lopende financiële regelingen, zoals verzekeringen, leningen en hypotheek, eens kritisch tegen het licht houden. Sluiten ze nog aan op uw behoeften? Zijn er misschien verzekeringen die moeten worden uitgebreid, of juist kunnen vervallen?

Het is niet zelden dat wij door een grondige analyse van een verzekeringspakket besparingen hebben gerealiseerd. Heeft u interesse in een dergelijk onderhoudsgesprek, laat het ons weten.

Winterbanden lonen

De herfst is nog maar net aangebroken en dan is de titel van deze tip 'Winterbanden loont'. Dat klinkt vroeg, maar als het winterse weer aanbreekt, is de run op winterbanden zo groot dat ze in een mum van tijd zijn uitverkocht of u betaalt de hoofdprijs. Vandaar deze tijdige tip.
De praktijk wijst namelijk uit dat het aantal aanrijdingen tijdens winterse omstandigheden sterk toeneemt. Winterbanden hebben een enorme preventieve werking. Zij voorkomen veel slippartijen. Op dit moment rijdt slechts 35% van de automobilisten op winterbanden, dus er valt nog veel winst te behalen.

Meer informatie naar aanleiding van deze nieuwsbrief
Dank voor uw aandacht. Heeft u naar aanleiding van deze nieuwsbrief vragen gekregen, of wilt u een advies van andere aard, dan kunt u ons bellen: 0223 68 87 88. U kunt ons ook mailen, één van onze adviseurs neemt zo spoedig mogelijk contact met u op.

Wanneer u deze nieuwsbrief in het vervolg niet meer wilt ontvangen, dan vragen wij u dat aan ons door te geven.

De Jong maakt gebruik van functionele, analytische en tracking cookies. Instellingen