01-01-2016

Nieuwsbrief De Jong winter 2016

Via deze nieuwsbrief informeren wij u over actualiteiten binnen ons vakgebied. De volgende onderwerpen komen ter sprake:

• Hypotheek; rentemiddeling
• Kredietafdeling
• Auto delen
• Doorwerken tijdens de AOW-leeftijd
• Veiligebuurt buurtpreventie app
• Rij Veilig app

Hypotheek; rentemiddeling
Lagere hypotheekrente door middeling. Rentemiddeling biedt huizenbezitters de mogelijkheid hun hypotheekrente te verlagen. Het huidige tarief bij de bank wordt gemiddeld met de actuele marktrente. De boeterente en kosten die banken rekenen voor het openbreken van het hypotheekcontract, worden in de nieuwe rente verrekend.

Niet alle banken bieden overigens rentemiddeling aan!

Wilt u door laten rekenen of rentemiddeling (dan wel een nieuwe rentevast periode) aantrekkelijk voor u is? Maakt u dan een afspraak met onze hypotheekadviseur.
Aan deze afspraak zijn voor u geen kosten verbonden. Wij zullen pas kosten in rekening brengen indien u besluit om uw huidige hypotheek aan te passen.

Kredietafdeling
Wij zijn zeer verheugd u te kunnen mededelen dat Pascal Geerdink onze nieuwe adviseur op het gebied van leningen en kredieten is. Pascal is 30 jaar en woont in Anna Paulowna.

Een tevreden relatie, daar krijgt Pascal energie van! Zijn passie bestaat uit het adviseren en vinden van het best passende product voor onze relaties. Dit kan bij het sluiten van een nieuwe lening zijn maar vooral ook bij het oversluiten van reeds lopende leningen. Veel mensen hebben leningen bij aanbieders als Wehkamp en Otto en betalen hier in verhouding veel te veel rente op. Ook bij roodstanden op betaalrekeningen en creditcards kunnen wij veelal een beter en voordeliger alternatief bieden.

Bent u op zoek naar een nieuwe lening of heeft u reeds leningen lopen en wilt u weten of het ook beter voor u kan? Pascal zoekt dit graag voor u uit.

Voor al u vragen kunt u contact met hem opnemen op telefoonnummer
0223 68 87 88 of per mail [email protected]

Auto delen
Steeds meer mensen gaan hun auto verhuren. Autobezitters krijgen steeds meer vertrouwen in het proces en de werkwijze van het delen van hun auto. Maar let op: Een auto is een kostbaar bezit en het heeft meer voeten in de aarde om uw auto te verhuren dan om er één te huren…

Door uw auto te verhuren, bijvoorbeeld via Mywheels, Wego of Snappcar kunt u een leuk bedrag bijverdienen. Maar dan heeft u wel een speciale autoverzekering nodig om dit te mogen doen. Want met een huurder achter het stuur is uw auto niet verzekerd. Verzekeraars zien autoverhuur als een groot risico.
Verhuurt u uw auto of bent u van plan dit te gaan doen, neemt u dan contact met ons op!


Doorwerken tijdens de AOW-leeftijd?
Zorgt u er dan wel voor dat u op de hoogte bent van alle ins- en outs, zoals:

  • u bent niet meer verzekerd tegen werkloosheid;
  • u ontvangt AOW en eventueel een aanvullend pensioen;
  • mogelijk (afhankelijk van de cao) dient u een nieuwe arbeidsovereenkomst te sluiten;
  • wordt u als AOW-gerechtigde na 1 januari 2016 ziek dan wordt uw loon of ziektewetuitkering maximaal 13 weken doorbetaald (dit was 2 jaar). U kunt tijdens de eerste 13 weken van uw ziekte niet ontslagen worden.

Voor meer interessante weetjes kijkt u op:
www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/algemene-ouderdomswet-aow


Veiligebuurt buurtpreventie app
Een belangrijke manier van inbraakpreventie is buurtpreventie. Niet alleen de politie kan surveilleren, ook buurtbewoners kunnen een oogje in het zeil houden en elkaar op de hoogte houden. Uit onderzoek van Blauw Research in opdracht van a.s.r. blijkt dat 25% van de Nederlanders aan digitale buurtpreventie doen, maar dat 64% dit graag willen doen. Om ze te helpen werkt a.s.r. samen met de Veiligebuurt buurtpreventie app: een app die het mogelijk maakt om contact te houden met uw buurt zonder dat u elkaars nummer hoeft te hebben. Ook kunt u via de app snel de juiste instanties inschakelen.

U kunt de app downloaden met uw smartphone. De app is beschikbaar voor Android, iOS en Windows: https://veiligebuurt.nl/.

Gratis Rij Veilig app
Het kan iedereen gebeuren: u rijdt in de auto en er komt een bericht binnen op uw mobiel. Dan kunt u soms de verleiding niet weerstaan om te kijken. We weten allemaal dat dit tot gevaarlijke situaties kan leiden, en toch kijkt iedereen wel eens op zijn mobiel tijdens het rijden.

A.s.r. heeft daarom de Rij Veilig app geïntroduceerd. De app beperkt de afleiding van uw smartphone en helpt u om uw aandacht bij de weg te houden. Zo verbeteren we samen de verkeersveiligheid en beperken we het aantal ongevallen. U kunt de app downloaden met uw smartphone via Google Play. De app is niet beschikbaar voor mensen met een iPhone. Apple verbiedt namelijk het blokkeren van apps door andere apps.

Meer informatie
Heeft u naar aanleiding van deze nieuwsbrief vragen, of wilt u een advies van andere aard, dan kunt u ons bellen: 0223 68 87 88. U kunt ons ook mailen, [email protected], één van onze adviseurs neemt dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

De Jong maakt gebruik van functionele, analytische en tracking cookies. Instellingen