01-10-2014

Nieuwsbrief De Jong zorg 2015

Het jaar 2015 is alweer het tiende jaar dat voor ingezetenen van Nederland de verplichte zorgverzekering of basisverzekering van kracht is.

De belangrijkste wijzigingen in de basisverzekering voor 2015 zijn:

  • Het verplicht eigen risico stijgt van € 360,- naar € 375,-
  • De hoogte van de zorgtoeslag wijzigt. Zie voor meer informatie www.belastingdienst.nl/toeslagen
  • Een deel van de zorg uit de AWBZ wordt naar de basisverzekering overgeheveld. Dit betekent dat onder andere wijkverpleging, langdurige geestelijke gezondheidszorg en behandeling van zintuiglijke gehandicapten overgaan naar de zorgverzekeraars
  • De jeugd-ggz, waaronder behandeling voor dyslexie, verdwijnt uit de basisverzekering. Deze zorg wordt overgeheveld naar de Jeugdwet, welke ingaat per 1 januari 2015

Nog geen Zorgverzekering via De Jong?
Door de omvang van ons bedrijf zijn wij een sterke gesprekspartner voor verzekeraars, wat heeft geleid tot het De Jong Zorgcollectief. Dit betreft een korting van 4% op de premie van de basisverzekering vrije keuze (restitutie) en 10% op die van de aanvullende verzekering van Avéro Achmea.

Naast ons De Jong Collectief van Avéro Achmea, kunt u ook bij ons terecht voor de meeste andere aanbieders van zorgverzekeringen, zoals Stad Holland, ONVZ en Menzis, om er maar enkele te noemen. Van belang is dat wij samen met u de juiste keuze kunnen maken. Wanneer een dergelijk aanbod u bevalt, dan zal De Jong het traject van opzeggen van uw oude polis en het aangaan van uw nieuwe verzekering begeleiden.

Uw zorgverzekering al bij De Jong
In deze periode ontvangt u de gewijzigde premie en voorwaarden van uw zorgverzekering per 2015. In het algemeen stijgen de premies voor de basisverzekering licht, hoewel dat per verzekeraar redelijk kan verschillen.

Tevreden met het aanbod van uw huidige zorgverzekeraar?
Dan doet u niets en bent u weer een jaar verzekerd.

Niet tevreden en wilt u eens kijken naar een alternatief?
U kunt via diverse vergelijkingssites zelf gaan dokteren of er een beter aanbod is, maar u kunt ook gebruik maken van onze dienstverlening. Wij helpen u graag verder met het maken van de juiste keuze.

Groter verschil tussen vrije keuze (restitutie) en natura polissen
Belangrijk om aan te geven is (net als afgelopen jaar) het verschil tussen natura- en restitutiepolissen. Dit is duidelijker zichtbaar in de premie, maar ook zeker in de dekking. Bij de natura-variant van veel verzekeraars wordt maar 75% vergoed als de verzekerde voor een niet-gecontracteerde zorgverlener kiest. Hier moet u vooraf goed op letten. U dient wel te weten waar u terecht kan. Vanwege het gemis van keuzevrijheid en de eventuele consequenties die het voor u kan hebben, zijn wij in het algemeen geen voorstander van natura-polissen.

Nagedacht over een vrijwillig extra eigen risico voor de basisverzekering?
Het eigen risico kan bij de zorgverzekering vrijwillig en stapsgewijs verhoogd worden van € 375,- naar maximaal € 875,-.
Bijna de helft van de verzekerden is voordeliger uit als zij het eigen risico van de zorgverzekering verhogen. Volgens onderzoekers zijn de zorgkosten bij 41% van de verzekerden lager dan het huidig verplicht eigen risico van € 375,-. Daardoor zou deze groep voordeliger uit zijn als zij het eigen risico hadden verhoogd. € 500,- extra eigen risico scheelt al snel € 250,- aan premie per jaar. Uiteraard moet u wel geld op de bank hebben om ineens de dan totale € 875,- te kunnen voldoen bij een calamiteit. In alle gevallen dat u niet boven het wettelijke eigen risico van € 375,- uitkomt betekent dit een besparing op de kosten. Bent u met meerdere volwassenen dan is het wellicht nog aantrekkelijker. Iets om eens serieus over na te denken. Bevalt het niet dan kunt u het volgend jaar zonder gezondheidseisen weer terug laten draaien.

Meer informatie
Heeft u naar aanleiding van deze nieuwsbrief vragen, of wilt u een advies van andere aard, dan kunt u ons bellen: 0223 68 87 88.
U kunt ons ook mailen, [email protected], één van onze adviseurs neemt dan zo spoedig mogelijk contact met ons op.

De Jong maakt gebruik van functionele, analytische en tracking cookies. Instellingen