01-11-2015

Nieuwsbrief De Jong zorg 2016

U heeft het inmiddels gemerkt; het onderwerp zorgverzekering 2016 is actueel geworden, getuige de vele reclameboodschappen die net als ieder jaar te horen en te zien zijn. Ook uw eigen verzekeraar zal u inmiddels hebben geïnformeerd over de premie en de voorwaarden die per 1 januari 2016 voor u gelden.

Basisverzekering
U bent van ons gewend dat wij u informeren over de belangrijkste zaken rond de zorgverzekering; Er zijn voor 2016 een paar wijzigingen met betrekking tot het basispakket. De wijzigingen betreffen enkele toevoegingen en een aanpassing van het eigen risico. Het gaat om het volgende:

Prenatale chirurgie bij open ruggetje
Het opereren van ongeborenen met een open ruggetje wordt onder bepaalde voorwaarden vergoed.

Toevoeging behandeling en medicijn aan basisverzekering
Er wordt één behandeling en één medicijn voorwaardelijk toegevoegd aan de basisverzekering, het gaat hierom twee specifieke zaken.
1. De behandeling TIL (tumor infiltrerende lymfocyten): een behandeling voor patiënten met een uitgezaaid melanoom.
2. Het medicijn Belimumab: een geneesmiddel voor de ziekte SLE (een ziekte waarbij het afweersysteem ontregeld wordt).

Geen eigen bijdrage meer voor gehoortoestellen kinderen
Kinderen tot 18 jaar betalen geen eigen bijdrage meer voor gehoortoestellen. Voor volwassenen blijft de eigen bijdrage (25%) wel gewoon gelden.

Eigen risico
Naast bovenstaande wijzigingen, wordt door de overheid ook het verplicht eigen risico verhoogd naar € 385,- (2015 was dat € 375,-).

Uw zorgverzekering nog niet via De Jong?
Naast ons De Jong Zorgcollectief van Avéro Achmea, bieden wij vanaf heden ook de mogelijkheid aan van een collectieve premie via Delta Lloyd. Natuurlijk kunt u ook bij ons terecht voor de meeste andere aanbieders van zorgverzekeringen, zoals Stad Holland, ONVZ en Menzis, om er maar enkele te noemen. Van belang is dat wij samen met u de juiste keuze maken.

Uw zorgverzekering al bij De Jong
In deze periode ontvangt u de gewijzigde premie en voorwaarden van uw zorgverzekering per 2016. In het algemeen stijgen de premies voor de basisverzekering, maar minder dan rond Prinsjesdag werd aangegeven alhoewel het per verzekeraar redelijk kan verschillen.

Tevreden met het aanbod van uw huidige zorgverzekeraar?
Dan doet u niets en bent u weer een jaar verzekerd.

Niet te tevreden of kijken naar een alternatief?
Wij roepen u op om contact met ons op te nemen. Samen gaan we dan met u bekijken waar een goed alternatief voor u gevonden kan worden. Het zelf vergelijken via diverse sites is voor u lastiger dan voor ons. Wij kennen de markt en helpen u graag bij het maken van uw keuze. Samen komen we verder.

Groter verschil tussen vrije keuze (restitutie) en natura- of budgetpolissen
Belangrijk om aan te geven is (net als afgelopen jaar) het verschil tussen natura- en restitutiepolissen. Dit is duidelijker zichtbaar in de premie, maar ook zeker in de dekking. Bij de naturavariant van veel verzekeraars wordt maar 75% vergoed als de verzekerde voor een niet-gecontracteerde zorgverlener kiest. Hier moet u vooraf goed op letten. U dient wel te weten waar u terecht kan.
Vanwege het gemis van keuzevrijheid en de eventuele consequenties die het voor u kan hebben, zijn wij in het algemeen geen voorstander van natura-polissen, en zelfs tegenstander van de zogenaamde budgetpolissen. Deze bieden beperkt zorgverleners aan en van andere zorgverleners betalen ze vaak maar 50% van de kosten. Goedkoop wordt dan heel snel duurkoop.

Meer informatie
Heeft u naar aanleiding van deze nieuwsbrief vragen, of wilt u een advies van andere aard, dan kunt u ons bellen: 0223 68 87 88. U kunt ons ook mailen, [email protected], één van onze adviseurs neemt dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

De Jong maakt gebruik van functionele, analytische en tracking cookies. Instellingen