01-11-2016

Nieuwsbrief De Jong zorg 2017

Zoals u gewend bent, ontvangt u rond deze tijd een nieuwsbrief van ons over het onderwerp Zorg. Inmiddels heeft u, vanuit de verzekeraar, informatie ontvangen over de premie en de voorwaarden die per 1 januari 2017 voor u gaan gelden.

Voor 2017 is het verplichte eigen risico voor de basisverzekering blijven staan op € 385,-. Daarnaast zijn er enkele verbeteringen doorgevoerd in de verzekering, maar deze springen niet heel erg in het oog. In het algemeen is er meer aandacht voor de verhoging van de premie die we zien bij alle verzekeraars.

Naast de premie is het belangrijk dat u een polis heeft met vrije zorgkeuze en een aanvullend pakket dat aansluit op uw persoonlijke situatie. Wij helpen u daar graag bij!

Uw zorgverzekering nog niet via De Jong?
Naast ons De Jong collectief van Avéro Achmea, hebben wij ook de mogelijkheid van een aantrekkelijke collectieve korting via Delta Lloyd.
De korting op de basis is 7% en komt daarmee op € 107,72 per maand.
De korting op de aanvulling is 9%. Dit is dus een aantrekkelijk aanbod, zeker ook omdat de polis van Delta Lloyd een polis is met vrije zorgkeuze.

Natuurlijk kunt u daarnaast ook bij ons terecht voor de meeste andere aanbieders van zorgverzekeringen, zoals Stad Holland, ONVZ, De Amersfoortse en Menzis, om er maar enkele te noemen. Van belang is dat wij samen met u de juiste keuze kunnen maken.

Uw zorgverzekering loopt al via De Jong, maar u bent niet te tevreden over uw huidige verzekering en wilt kijken naar een alternatief?
Wij roepen u op om contact met ons op te nemen. Samen gaan we dan met u bekijken waar een goed alternatief voor u gevonden kan worden. Het zelf vergelijken via diverse sites is voor u lastiger dan voor ons. Wij kennen de markt en helpen u graag bij het maken van uw keuze. Samen komen we verder.

Extra eigen risico
Heeft u geen vaste jaarlijkse zorgkosten en enige financiële reserve dan kan het aantrekkelijk zijn om een verhoogd eigen risico van maximaal € 500,- te kiezen. U krijgt dan een aantrekkelijke korting op de premie. Uit onderzoek blijkt dat 80% van de mensen die dit doen hiermee uiteindelijk goedkoper uit zijn.

Groot verschil tussen vrije keuze (restitutie) en natura- of budgetpolissen
Belangrijk om aan te geven is (net als afgelopen jaar) het verschil tussen natura- en restitutiepolissen. Dit is duidelijker zichtbaar in de premie, maar ook zeker in de dekking. Bij de naturavariant van veel verzekeraars wordt maar 75% vergoed als de verzekerde voor een niet-gecontracteerde zorgverlener kiest. Hier moet u vooraf goed op letten. U dient wel te weten waar u terecht kan.

Vanwege het gemis van keuzevrijheid en de eventuele consequenties die het voor u kan hebben, zijn wij geen voorstander van natura-polissen, en zelfs tegenstander van de zogenaamde budget-polissen. Deze bieden beperkt zorgverleners aan en van andere zorgverleners betalen ze vaak maar 50% van de kosten. Goedkoop wordt dan heel snel duurkoop.

Veranderen van zorgverzekering
Wist u dat 70% van de verzekerden, sinds de invoering van de basiszorgverzekering, nog nooit veranderd zijn van verzekeraar?
Behoort u ook tot die 70%?, misschien is het dan nu het moment om toch eens te kijken of een andere verzekering wellicht aantrekkelijker voor u is.

Meer informatie
Heeft u naar aanleiding van deze nieuwsbrief vragen, of wilt u een advies van andere aard, dan kunt u ons bellen: 0223 68 87 88.

U kunt ons ook mailen, [email protected], één van onze adviseurs neemt dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

De Jong maakt gebruik van functionele, analytische en tracking cookies. Instellingen