11-11-2014

Zorgverzekering 2015

De belangrijkste wijzigingen voor de zorgverzekering 2015:

  • Zorgpremie blijft waarschijnlijk gelijk of stijgt licht
  • Zorgtoeslag omhoog voor de allerlaagste inkomens
  • Eigen risico omhoog naar € 375,- (2014 € 360,-)

Het eigen risico kan bij de zorgverzekering vrijwillig verhoogd worden naar maximaal € 875,-.

Bijna de helft van de verzekerden is voordeliger uit als zij het eigen risico van de zorgverzekering verhogen. Volgens onderzoekers zijn de zorgkosten bij 41% van de verzekerden lager dan het huidig verplicht eigen risico van € 360,-. Daardoor zou deze groep voordeliger uit zijn als zij het eigen risico hadden verhoogd. Het percentage verzekerden dat achteraf goedkoper uit is met een vrijwillig eigen risico neemt toe naarmate het verplicht eigen risico stijgt. Doordat het verplicht eigen risico hoger is, valt een groter deel van de zorgkosten hieronder en niet onder het vrijwillig eigen risico.

Bespaar op uw eigen risico. Ga doordeweeks en in het weekend altijd eerst naar de huisarts of de huisartsenpost voordat u naar de spoedeisende hulp gaat, tenzij sprake is van een levensbedreigende situatie. Een bezoek aan de huisarts of huisartsenpost gaat namelijk nooit ten koste van het verplicht eigen risico. De spoedeisende hulp (voor volwassenen) wel.
Let op: vervolgonderzoek naar aanleiding van een verwijsbrief (bijvoorbeeld bloed prikken) komt wel ten laste van het verplicht eigen risico.

De Jong maakt gebruik van functionele, analytische en tracking cookies. Instellingen