02-12-2022

Wel of niet wijzigen van zorgverzekering?

Zorgverzekering 2023

Wel of niet wijzigen van zorgverzekering?
Wij zetten de voornaamste argumenten op een rij

Het is weer zover! De zorgverzekeraars hebben hun premies bekend gemaakt voor het komende jaar. Dit betekent dat voor velen het vergelijken van verzekeringen gestart is. Zit ik nog wel goed? Wat worden mijn maandelijkse uitgaven? En kan ik nog besparen op mijn zorgverzekering door deze te wijzigen?

Wat wij zien in de markt en onze argumenten en advies
In vergelijking met voorgaande jaren hebben we dit jaar te maken met een relatief grote stijging van de zorgpremies. Dit heeft onder andere te maken met het vervallen van de collectiviteitskorting op basisverzekeringen.

Wij zien ieder jaar weer polissen welke niet aansluiten bij de wensen van de klant. Wat zit er nu precies in het aanvullende pakket, moet tandarts nu wel of niet apart meeverzekerd worden? Bij dergelijke vragen ondersteunen wij u graag.

We krijgen vaak de vraag over wat een restitutieverzekering is en wat hiervan de voordelen zijn.

Met een restitutieverzekering bent u vrij in de keuze van een zorgverlener. Dit in tegenstelling tot een combinatie-, natura- of budgetverzekering. Hierin moet de zorgverzekeraar een contact hebben afgesloten met de zorgverlener om een volledige vergoeding te kunnen krijgen, ook is bij dit soort verzekeringen een zorgplafond van toepassing.

Een zorgplafond is het maximumbedrag dat een zorgaanbieder mag declareren bij een zorgverzekeraar, ook kan het gaan om een maximumaantal behandelingen dat een zorgaanbieder mag uitvoeren.

Denkt u op basis van bovenstaande stappen te kunnen besparen dan is het verstandig om contact met ons op te nemen. Onze adviseurs helpen u graag verder om uw zorgverzekering voor 2023 inzichtelijker te maken.

De Jong maakt gebruik van functionele, analytische en tracking cookies. Instellingen