Zorgverzekering

Gezondheid is uw meest kostbare bezit. Dit wilt u natuurlijk goed verzekeren, maar het moet wel betaalbaar blijven. Laat u ontzorgen door De Jong!

 Ik wil graag advies over mijn zorgverzekering
Zorgverzekering

De kosten van medicijnen, huisarts en specialist kunnen hoog oplopen, om maar te zwijgen over een ziekenhuisopname. Daarom is een goede zorgverzekering ontzettend belangrijk.

Het aantal zorgverzekeraars en soorten polissen is de laatste jaren flink gegroeid. Het is er dan ook niet makkelijker op geworden om deze met elkaar te vergelijken op kosten en inhoud. Laat u daarom goed adviseren, zodat u straks een zorgverzekering heeft die goed aansluit op uw zorgbehoefte en die van uw gezin.

 Ongevallenverzekering AOV

Verplichte basisverzekering

De overheid heeft een wettelijk standaardpakket vastgesteld. Dit is de basisverzekering. Alle inwoners van Nederland zijn verplicht zich te verzekeren door bij een zorgverzekeraar een basisverzekering af te sluiten. Verzekeraars zijn op hun beurt verplicht om iedereen die zich voor de basisverzekering aanmeldt zonder selectie te accepteren.

De premie voor de basisverzekering verschilt per maatschappij. Kinderen tot achttien jaar betalen geen premie.

Eigen risico basisverzekering

Het wettelijk eigen risico blijft in 2019 € 385,- per volwassene. Dit is het bedrag dat u moet betalen als u zorgkosten maakt. U betaalt dus zelf de eerste € 385,-, pas daarna betaalt uw zorgverzekeraar de kosten.

U kunt het verplichte eigen risico vrijwillig verhogen. De zorgverzekeraar geeft dan korting op de maandelijkse premie voor de basisverzekering. Ook is het mogelijk bij uw zorgverzekeraar een betalingsregeling af te spreken en het eigen risico in termijnen te betalen.

Aanvullende verzekering

Aanvullende zorg is zorg die niet in de basisverzekering zit, zoals bijvoorbeeld brillen, lenzen, meer fysiotherapie, tandarts en orthodontie. Er is geen wettelijk verplicht eigen risico van toepassing. Er is geen acceptatieplicht bij de verzekeraar. De zorgverzekeraar bepaalt zelf de voorwaarden en vergoedingen van de aanvullende verzekering.

Onze adviseurs helpen u graag om te bekijken welke (aanvullende) verzekering het best bij u past.

Zorgcollectief

Onder het motto ‘samen staan we sterk’ zijn er diverse zorgcollectieven in de markt ontstaan. Daarmee geniet u van kortingen op de premie van de basisverzekering en de aanvullende verzekeringen.

Bent u benieuwd naar wat uw voordelen kunnen zijn van een zorgverzekering via één van de zorgcollectieven? Bespreek het eens met een adviseur van De Jong!

Kosten versus kwaliteit

Let vooral niet alleen op de maandelijkse kosten maar ook zeker op de kwaliteit van uw zorgverzekering. Check altijd de voorwaarden van de zorgverzekeraar. Kunt u bijvoorbeeld gebruik maken van alle ziekenhuizen?

Het doorgronden van voorwaarden kan lastig zijn. Een adviseur van De Jong helpt u daar graag bij.

Mocht u via De Jong kiezen voor een andere zorgverzekering, dan begeleiden wij u bij het opzeggen van uw oude polis en het afsluiten van uw nieuwe.

Ik wil advies over mijn zorgverzekering

Natura of restitutie?

Waar u goed rekening mee moet houden is of u kunt bepalen door welke zorgverlener u geholpen wilt worden. We spreken dan van een restitutiepolis. Veel verzekeraars bieden naturadekkingen aan. In dat geval heeft u deze keuze niet.

Bij een naturapolis moet u ook rekening houden met mogelijk maximale vergoedingen als u behandeld wordt door instellingen waar uw verzekeraar geen prijsafspraken mee heeft gemaakt.

Zorgtoeslag

Om een zorgverzekering voor iedereen betaalbaar te houden, is er de zorgtoeslag. Om in aanmerking te komen voor de zorgtoeslag moet u aan een aantal voorwaarden voldoen. De hoogte van de zorgtoeslag is afhankelijk van het inkomen.

U kunt de zorgtoeslag aanvragen bij de Belastingdienst. Op www.belastingdienst.nl kunt u berekenen of u recht heeft op zorgtoeslag.

De Jong maakt gebruik van functionele, analytische en tracking cookies. Instellingen