Pensioen

De Jong maakt uw ‘appeltje voor de dorst’ nú al inzichtelijk.

 Vrijblijvend contact Alles over financieel advies
Pensioen

De regels en mogelijkheden voor uw oudedag zijn er niet bepaald makkelijker op geworden. Is het mogelijk om eerder te stoppen met werken? Heeft u voldoende ruimte om uw huidige levensstandaard voort te zetten? Of moet u straks dingen laten? Ontvangen uw nabestaanden eigenlijk nog iets als u komt te overlijden? En wat gebeurt er als u ontslagen wordt?

Bespreek uw situatie en mogelijkheden met één van onze adviseurs. Wij stellen voor u een passend pensioenplan samen, zodat u nú weet waar u straks aan toe bent.

  • Advies van specialisten
  • Inzicht in uw financiële situatie bij pensioen
  • Advies voor nu én de toekomst
 Arbeidsongeschiktheidsrisico Overlijdensrisico Werkloosheidsrisico

Het Nederlandse pensioenstelsel bestaat uit 3 pijlers.

Hierin spelen zowel de overheid, uw werkgever als uzelf een rol.

1.

Algemene Ouderdomswet (AOW)

Het basispensioen van de overheid. Iedereen die werkt, bouwt een wettelijk pensioen op.

2.

Pensioen via werkgever

De AOW wordt aangevuld met een pensioen via uw werkgever. De meeste werkgevers moeten hun personeel verplicht aanmelden bij een bedrijfstakpensioenfonds.

3.

Aanvullend pensioensparen

Zelfs met een AOW-pensioen en een pensioen via uw werkgever, is er lang niet altijd sprake van een goed pensioen. Vaak is het raadzaam om zelf uw pensioen aan te vullen. Dat kan op verschillende manieren.

Uw pensioen aanvullen

Nét even dat appeltje extra

Bouwt u niet voldoende pensioen op om ook na uw pensionering te leven zoals u zelf wilt? Er zijn verschillende mogelijkheden om uw pensioen zelf aan te vullen, zoals sparen, beleggen of het openen van een lijfrenteverzekering of – spaarrekening. Wat u kiest, hangt af van uw uiteindelijke doel en van waar u zich prettig bij voelt. Laat u goed informeren door een financieel adviseur. Zo weet u dat u ook na uw pensioen goed zit.

Neem zelf de verantwoordelijkheid voor uw eigen pensioen en voorkom zo verrassingen achteraf.

Bij overlijden:

Nabestaandenpensioen

Veel mensen bouwen een pensioen op via de werkgever. In dat pensioen is in de meeste gevallen ook een voorziening getroffen voor het geval u komt te overlijden. Dit wordt het nabestaandenpensioen genoemd. Wilt u weten of u en uw partner recht hebben op nabestaandenpensioen? Of wilt u weten hoe hoog uw nabestaandenpensioen is? Kijk dan eens op www.mijnpensioenoverzicht.nl.

Meerdere werkgevers:

Verschillende potjes

Heeft u meerdere werkgevers gehad waarbij u pensioen opbouwde? Dan kan het zijn dat u meerdere pensioenpotjes hebt opgebouwd bij verschillende pensioenfondsen of verzekeraars. Of het verstandig is om deze potjes samen te voegen, hangt af van een aantal zaken. Laat u goed informeren!

Vrijkomende lijfrente

Komt er binnenkort ‘een zak geld’ vrij?

U heeft vroeger een lijfrente afgesloten en deze komt binnenkort vrij? Wat u gaat doen met het beschikbare kapitaal is een belangrijke beslissing. Nog even doorsparen? Of alvast uitkeren? Er zijn diverse mogelijkheden, afhankelijk van of u bijvoorbeeld al AOW gerechtigd bent.

De keuzes die u nu maakt, bepalen grotendeels uw financiële toekomst. Belangrijk dus! Bespreek het eens vrijblijvend met één van onze adviseurs.

Het begint met een goed doordacht plan

Pensioenoverzichten worden vaak niet goed bekeken. Terwijl het zo belangrijk is om te weten waar u aan toe bent. Het is raadzaam om uw pensioenwensen tijdig in kaart te brengen en daar naar toe te werken.

Ons advies? Laat uw situatie periodiek doorlichten. Een ervaren adviseur kan voor u inventariseren welke voorzieningen u al heeft. Op die manier krijgt u inzicht in waar u staat en waar u recht op heeft.

Ik wil een pensioenplan
De Jong maakt gebruik van functionele, analytische en tracking cookies. Instellingen