Verhuizen met een restschuld

Onderzoek uw mogelijkheden met uw hypotheekadviseur van De Jong.

 Vrijblijvend Hypotheekgesprek Bereken maximale hypotheek
Verhuizen met een restschuld

Is uw huis in de afgelopen jaren minder waard geworden? Dan bestaat de kans dat u bij verkoop met een restschuld blijft zitten. U heeft dan als het ware te veel hypotheek ten opzichte van de waarde van uw huis. Dit kan als een vervelende verrassing komen als u wilt verhuizen, maar dat hoeft niet altijd zo te zijn. De Jong kijkt graag met u mee naar de mogelijkheden.

  • Keuze uit alle hypotheekaanbieders
  • Scherpe adviestarieven
  • Persoonlijk advies van specialisten
 Alles over hypotheken Actuele hypotheekrentes

Er zijn mogelijkheden!

Eigen geld

De meest verstandige manier om het verschil op te vangen is met uw eigen (spaar)geld. Zorg er echter wel voor dat u een buffer over houdt voor eventuele onverwachte situaties.

Meefinancieren

Bij sommige geldverstrekkers kunt u uw restschuld meefinancieren in uw nieuwe hypotheek, zodat u de aflossing hiervan gelijk laat lopen met de aflossing van uw hypotheek. De rente is doorgaans (deels) aftrekbaar.

Apart financieren

Is het opvangen met uw eigen geld of meefinancieren geen mogelijkheid? Dan kunt u naast uw hypotheek een aparte lening afsluiten. Hoewel er dan sprake is van een variabele rente, is deze in de meeste gevallen wel aftrekbaar.

Keuze uit alle landelijke aanbieders van hypotheken

Kwijtschelden restschuld via NHG

Heeft u een hypotheek afgesloten met NHG (Nationale Hypotheek Garantie)? Dan kan de NHG onder bepaalde voorwaarden uw restschuld kwijtschelden wanneer u uw hypotheek niet meer kunt betalen. Uw adviseur van De Jong kan u hier alles over vertellen.

Voorkom verrassingen

Heeft u verhuisplannen en het vermoeden dat u weleens een restschuld zou kunnen hebben? Dan is het verstandig zo snel mogelijk uw adviseur in te schakelen. Hiermee voorkomt u verrassingen en dit geeft u ruim de tijd om een verantwoorde en betaalbare oplossing te vinden.

Vrijblijvend en kosteloos hypotheekgesprek

Maak afspraak
De Jong maakt gebruik van functionele, analytische en tracking cookies. Instellingen