Eerste huis kopen

Uw eerste hypotheek goed geregeld met advies van De Jong.

 Vrijblijvend Hypotheekgesprek Bereken maximale hypotheek
Eerste huis kopen

U gaat uw eerste huis kopen. Waar moet u dan op letten? Zijn er speciale regelingen voor starters? Waar moet u rekening mee houden? Als u voor het eerst een huis koopt, komt er veel op u af. Daardoor is het lastig om het overzicht te bewaren. De Jong is u hierbij graag van dienst.

  • Keuze uit alle hypotheekaanbieders
  • Scherpe adviestarieven
  • Persoonlijk advies van specialisten
 Alles over hypotheken Actuele hypotheekrentes Bereken uw maandlasten

De Jong regelt uw hypotheek van A tot Z

Adviseren en begeleiden

Wij begeleiden u bij de aankoop van uw eerste huis, we beantwoorden alle vragen en we helpen bij het vinden van de juiste hypotheekaanbieder. Maar daar stopt het niet. Zo kijken we ook welke hypotheek het beste past bij uw inkomen en woonwensen. Daarnaast geven we u inzicht in welke voorwaarden voor u het meest gunstig zijn. Op basis hiervan adviseren wij u welke hypotheek financieel haalbaar is én blijft.

Kom gerust bij ons langs

Bent u benieuwd wat wij precies voor u kunnen betekenen? We zetten het graag voor u op een rijtje in een kosteloos en vrijblijvend hypotheekgesprek.

Maak afspraak voor vrijblijvend hypotheekgesprek

De Jong selecteert uw hypotheek uit het complete landelijke aanbod

Uit welke hypotheekvormen kunt u kiezen?

Annuïteitenhypotheek

Bij een annuïteitenhypotheek betaalt u een vast totaalbedrag. Dit bedrag bestaat uit zowel het rentetarief als de aflossing. Doordat de verhouding tussen rente en aflossing verandert, stijgen uw netto maandlasten geleidelijk.

Lineaire hypotheek

Een lineaire hypotheekvorm is het meest eenvoudig. Iedere maand betaalt u een vast aflossingsbedrag. Daarbovenop komt dan de rente. Naarmate de looptijd van uw hypotheek verstrijkt, dalen uw maandelijkse lasten.

Welk bedrag kunt u lenen?

Op basis van uw inkomen berekenen wij binnen een mum van tijd hoeveel u maximaal kunt lenen. Dit helpt u om gerichter te kunnen zoeken naar uw nieuwe huis. Maar de eerste vraag die u zichzelf moet stellen is: hoeveel wil ik besteden aan mijn woonlasten? U wilt immers ook geld overhouden om leuke dingen van te doen. Bij De Jong helpen we u graag om uw financiële mogelijkheden inzichtelijk te maken.

Maximale hypotheek berekenen

Startersregelingen

Als u extra geld nodig hebt

In sommige gevallen kunnen ouders helpen bij de aankoop van uw eerste huis. Zo kunnen zij onder andere garant staan voor een deel van uw hypotheek. Ook is het mogelijk dat zij u geld schenken zonder dat u daarover belasting hoeft te betalen. Verder kunnen zij u een geldsom lenen, naast de hypotheek die u van een geldverstrekker ontvangt.

Nationale Hypotheekgarantie

Meestal loont het zich om een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) af te sluiten. Hierdoor weet de geldverstrekker zeker dat de hypotheekschuld hoe dan ook wordt afgelost. In ruil daarvoor krijgt u een aanzienlijke korting op het rentetarief. Dit betekent dat uw maandlasten fors lager zullen zijn.

Andere startersregelingen

Naast de eerder genoemde regelingen zijn er nog andere regelingen waar u als starter voordeel uit kunt halen:
 

  • Maatschappelijk Verantwoord Eigendom
  • Starterslening
  • Koopcomfort
  • Koopgarant
De Jong maakt gebruik van functionele, analytische en tracking cookies. Instellingen