Bromfietsverzekering

Een scooter, een bromfiets of een snorfiets. Voertuigen waarvoor u een bromfietskenteken nodig hebt, moeten worden verzekerd met een bromfietsverzekering.

Of u hem nu koopt als noodzakelijk vervoersmiddel of om lekker rond te rijden met uw haar in de wind, u wilt dat uw bromfiets goed verzekerd is. En een aanrijding met een paaltje of een ander voertuig is zo gebeurd. Of wat als u in plaats van uw bromfiets alleen nog maar het hangslot aantreft? Voorkomen kunt u het nauwelijks, maar u kunt het wel verzekeren. 

 • Advies van specialisten
 • Keuze uit de beste verzekeraars
 • De beste hulp bij schade en periodieke polis-premie check
 Alles over verzekeren

Welke dekking kunt u kiezen?

 • Wettelijke Aansprakelijkheid (WA)

  De wettelijke aansprakelijkheidsverzekering (WA-verzekering) is in Nederland verplicht voor motorrijtuigen, dus ook voor uw bromfiets. Veroorzaakt u met uw bromfiets schade aan iemand anders? Of aan de spullen van iemand anders? Dan bent u hiervoor verzekerd met een WA-verzekering.

 • WA + Beperkt Casco

  ​​​​​​​Wordt uw bromfiets gestolen? Of raakt uw bromfiets beschadigd door brand of (ander) natuurgeweld? Met de dekking beschermt u uzelf ook tegen deze schade. In geval van diefstal moet u wel van tevoren aantonen dat u een gecertificeerd slot hebt aangeschaft. Uiteraard moet dit slot ook gebruikt zijn op het moment van de diefstal en moet u zelf alle originele sleuteltjes nog in uw bezit hebben.

 • WA + Volledig Casco

  ​​​​​​​De meest uitgebreide variant is - ook bij de bromfietsverzekering - de dekking . In aanvulling op de andere dekkingen bent u hierbij ook verzekerd voor schade aan uw eigen bromfiets als gevolg van een aanrijding of een botsing. Ontstaat er schade doordat uw bromfiets van de weg raakt? Ook dat is verzekerd met de dekking .

Aanvullende dekkingen

 • Ongevallen Opzittenden

  Raakt u of een andere opzittende gewond bij een ongeval met uw bromfiets? En is daarbij sprake van blijvend letsel? Of komt één van u te overlijden? Dan keert de dekking een bedrag uit.

 • Schade Opzittenden

  Ontstaat er door een ongeval materiële schade of letsel bij één van de opzittenden van uw bromfiets? Dan keert de dekking een bedrag uit.

 • Rechtsbijstand voor Motorrijtuigen

  De dekking biedt professionele juridische hulp voor zaken met betrekking tot uw bromfiets. Bijvoorbeeld wanneer u buiten uw schuld om met uw bromfiets betrokken raakt bij een ongeval. Of wanneer u met de garage een geschil krijgt over een reparatie aan uw bromfiets.

De Jong maakt gebruik van functionele, analytische en tracking cookies. Instellingen