Vervoersmiddelen & Transport

Als ondernemer wilt u uw bedrijfsvoertuigen zo optimaal mogelijk verzekeren. Maar hoe verzekert u uw werknemers die met mogelijke ongevallen te maken krijgen? En hoe beschermt u de goederen die u vervoert tegen eventuele schade of diefstal?

Deze risico’s kunt u afdekken:

 • Schade die aan goederen ontstaat tijdens het vervoer.
 • Uw werknemer veroorzaakt een verkeersongeval en een inzittende loopt hierdoor letsel op.
 • Tijdens een inbraak in uw bedrijfspand/op uw bedrijfsterrein worden heftrucks gestolen.
 • Uw bedrijfsscooter wordt ontvreemd.
 • Uw werknemer veroorzaakt een verkeersongeval en hierbij raakt de bedrijfsauto beschadigd.
 • Uw werknemer gaat op zakenreis waarbij zijn of haar bagage wordt gestolen.

Vaak toegepaste verzekeringen

 • Transportverzekering

  Een transportverzekering is onmisbaar voor iedere ondernemer die goederen vervoert of laat vervoeren. Een vervoerder is namelijk niet altijd aansprakelijk voor eventuele schade die tijdens het transport aan goederen of containers wordt veroorzaakt. Verder is er doorgaans ook sprake van maximale aansprakelijkheid.

 • Ongevallen-inzittendenverzekering

  Ongeacht wie er schuldig is aan het ongeval, kunt u een verzekering afsluiten voor de inzittenden van een motorrijtuig. Zo kan er bijvoorbeeld schade aan goederen of bijvoorbeeld kleding ontstaan. Daarnaast is er soms medische hulp nog, of erger, als een inzittende blijvend invalide raakt of overlijdt. Als werkgever in de transport- en logistieksector kunt u deze risico’s beperken door een ongevallen-inzittendenverzekering af te sluiten.

 • Werkmaterieelverzekering

  Vaak komen er behoorlijke investeringen kijken bij werkmaterieel zoals heftrucks of graafmachines. Die wilt u uiteraard goed verzekerd hebben. Want wat te doen bij diefstal of brand? Of wanneer er schade ontstaat door een eigen tekortkoming of gebrek van het werkmaterieel? Hierbij loopt u ook nog een groot risico op gevolgschade. Uw risico’s worden hierin beperkt door het afsluiten van een werkmaterieelverzekering. De Jong kan u hierin van advies op maat voorzien.

 • Motorrijtuigenverzekering

  Het is algemeen bekend dat elk motorrijtuig minimaal WA-verzekerd moet zijn. Maar kiest u vervolgens voor een beperkte casco-dekking of een volledige casco-dekking? En hoe gaat het een en ander in zijn werk als u meerdere motorrijtuigen voor uw bedrijf wilt verzekeren? Is dit voordeliger? Ook bij het afsluiten van een motorrijtuigenverzekering is maatwerk wenselijk. Zo kan het zeer goed mogelijk zijn dat uw bedrijf de BTW/BPM kan verrekenen. Daarnaast wilt u mogelijk de belettering op uw motorrijtuigen verzekeren? De Jong zorgt ervoor dat uw motorrijtuigenverzekering naadloos aansluit op uw voorkeuren en wensen.

 • Zakenreisverzekering

  Ook bij zakenreizen zorgt een goede voorbereiding voor een geruststellend gevoel. Het afsluiten van een passende zakenreisverzekering maakt hier deel vanuit. Hiermee zijn u en uw werknemers verzekerd tegen de potentiële risico’s die op uw pad kunnen komen. Denkt u hierbij aan ziekte, of vermissing en diefstal van uw reisbagage.

De Jong maakt gebruik van functionele, analytische en tracking cookies. Instellingen