Woonhuisverzekering

Een eigen huis, een huurhuis of op kamers? Uw huis is uw thuis; uw basis. Schade aan uw woning kan dan ook zeer ingrijpend zijn. Daarom is het belangrijk om goed na te denken over uw woonverzekeringen. 

  • Advies van specialisten
  • Keuze uit de beste verzekeraars
  • De beste hulp bij schade en periodieke polis-premie check
 Alles over verzekeren

Met een opstalverzekering, ook wel woonhuisverzekering genoemd, is uw eigen huis verzekerd tegen schade door storm, brand of inbraak. Dit geldt voor de woning zelf, maar ook voor onroerende zaken die bij het huis horen zoals schuurtjes en schuttingen. Schade aan het interieur valt onder de inboedelverzekering.

Is een opstalverzekering verplicht?
Nee, een opstalverzekering is niet verplicht. Het is wel mogelijk dat de bank u verplicht om een opstalverzekering te regelen wanneer u een hypotheek afsluit.

Het verzekeren van een woning met een rieten dak

Riet wordt al eeuwenlang gebruikt als bedekking voor daken. Vroeger was riet vooral een goedkope manier van dakbedekking. Omdat Nederland een waterrijk land is, was riet gemakkelijk verkrijgbaar. Tegenwoordig geeft een rieten dak een exclusieve, luxe uitstraling aan uw woning.

Het grote nadeel van riet is dat het een hoger risico op brand met zich meebrengt. En een hoger risico, betekent vaak ook een hogere premie voor uw verzekering.

Dit is echter niet altijd het geval. Een dak van riet is in vele soorten en maten verkrijgbaar. Heeft u een traditioneel open rieten dak? Dan is er een verhoogd risico op brand. Heeft u echter een gesloten constructie (zoals een schroefdak, geïmpregneerd riet of kunstriet), dan hoeft de premie voor uw opstalverzekering niet hoger te zijn dan bij een pannendak of mastiek gedekt dak.

Bent u eigenaar van een woning met een rieten dak? Informeer dan eens bij onze adviseurs. Zij vertellen u hier graag meer over.

Aanvullende dekkingen

Glas

Glas dat licht door laat kunt u op verschillende manieren verzekeren. Via de woonhuisverzekering, de inboedelverzekering of een aparte glasverzekering. Bent u eigenaar van de woning? Dan wordt de glasverzekering meestal meegenomen in de opstalverzekering. Is er sprake van bijzondere beglazing, zoals isolatieglas of glas in lood? Let dan goed op of dit voldoende is meeverzekerd op uw glasdekking.

Zonnepanelen

Heeft u zonnepanelen laten plaatsen? Neem dan altijd even contact met ons op. Zonnepanelen zijn namelijk niet altijd automatisch meeverzekerd op uw woonhuisverzekering. Maar wat gebeurt er na een woningbrand? Of wanneer er door noodweer schade ontstaat aan uw zonnepanelen? Dan wilt u toch dat uw investering goed verzekerd is.

De Jong maakt gebruik van functionele, analytische en tracking cookies. Instellingen