Stacaravanverzekering

Wekelijks op vakantie in eigen land? Een stacaravan geeft u deze mogelijkheid. Of het nu voor een weekend is of een hele week, u ervaart dat heerlijke vakantiegevoel. Maar wat als er iets gebeurt met uw stacaravan? Als er bijvoorbeeld brand uitbreekt? Dat kan zomaar flinke financiële gevolgen hebben.

 • Advies van specialisten
 • Keuze uit de beste verzekeraars
 • De beste hulp bij schade en periodieke polis-premie check
 Tourcaravan/vouwwagen verzekeren Camper verzekeren Alles over verzekeren

Heeft u een stacaravan met een vaste standplaats in Nederland? En is deze stacaravan bedoeld voor recreatief verblijf? Dan kunt u deze verzekeren met een stacaravanverzekering. Met een stacaravanverzekering bent u verzekerd tegen schades veroorzaakt door uw stacaravan. Bijvoorbeeld als uw luifel loswaait en daardoor schade veroorzaakt aan (de spullen van) iemand anders.

Daarnaast kunt u zelf kiezen hoe uitgebreid u uw stacaravan wilt verzekeren. U kunt kiezen voor een beperkt-cascodekking, waarbij u verzekerd bent voor schade aan uw eigen caravan door brand of diefstal. Of voor een volledig-cascodekking, waarbij u ook verzekerd bent voor andere schade aan uw stacaravan.

Aanvullende dekkingen

 • Hagelschade

  is niet standaard meeverzekerd op uw stacaravanverzekering. Wel kunt u ervoor kiezen om dit risico af te dekken met de aanvullende dekking voor hagelschade. En heeft u ook een eventuele aanbouw of luifel verzekerd? Dan geldt de dekking voor hagelschade ook voor deze aanbouw of luifel.

 • Mover

  Een caravanmover wordt gebruikt om de toercaravan op de juiste plaats te zetten. Gebruikt u een toercaravan als stacaravan? Dan kunt u de caravanmover meeverzekeren op uw stacaravanverzekering.

 • Aanbouw

  Stacaravans worden vaak uitgebreid met bijvoorbeeld serres, luifels of buitenverlichting. Deze aanbouwen zijn niet standaard meeverzekerd op uw stacaravanverzekering. Wilt u deze toch meeverzekeren? Dan kan dat met een aanvullende dekking. U bent dan voor de aanbouw hetzelfde verzekerd als voor de caravan zelf.

 • Voortent/luifel

  Heeft u een voortent of tentluifel aan uw caravan vastgemaakt? Dan valt deze niet automatisch onder de dekking van uw verzekering. U kunt er voor kiezen om een aanvullende dekking af te sluiten. U krijgt in dit geval voor uw voortent of luifel dezelfde dekking als voor u caravan.

 • Inboedel

  De losse spullen die zich in uw caravan bevinden zijn niet automatisch meeverzekerd op uw caravanverzekering. Hiervoor kunt u een aanvullende dekking afsluiten. Ook aan de caravan gemonteerde fietsenrekken, antennes of zonnepanelen kunnen op deze manier meeverzekerd worden.

De Jong maakt gebruik van functionele, analytische en tracking cookies. Instellingen