Nieuwbouwhuis kopen

De Jong zorgt dat uw hypotheek net zo goed bij u past als uw nieuwe huis.

 Vrijblijvend Hypotheekgesprek Bereken maximale hypotheek
Nieuwbouwhuis kopen?

Is uw droomhuis een gloednieuwe woning? Als eerste bewoner bepaalt u tot in ieder detail hoe het huis gebouwd en ingericht wordt. U bent degene die de regie heeft over wat de indeling moet zijn en hoe het huis zal worden ingericht. En dat tegen een aantrekkelijke aankoopprijs. 

  • Keuze uit alle hypotheekaanbieders
  • Scherpe adviestarieven
  • Persoonlijk advies van specialisten
 Alles over hypotheken Actuele hypotheekrentes Bereken uw maandlasten

Hypotheekadvies en begeleiding

Er zitten tal van financiële voordelen aan de koop van een nieuwbouwhuis. Er zijn echter ook zaken waarmee u vooraf rekening moet houden. Bij De Jong helpen professionele adviseurs u graag met deskundige begeleiding tijdens het proces van aankopen.

Daarnaast zorgen we er met een onafhankelijk advies voor dat uw hypotheek net zo goed aansluit bij uw woonwensen als uw nieuwe huis. We leggen het graag aan u uit tijdens een kosteloos en vrijblijvend hypotheekgesprek.

Bij De Jong kiest u uit alle hypotheekaanbieders van Nederland

Een nieuwbouwhypotheek, hoe werkt dat precies?

Wanneer u nieuw bouwt, dan is uw hypotheek net even anders geregeld dan wanneer u de aankoop van een bestaande woning financiert. In het kort komt het erop neer dat de hypotheek meegroeit met de bouw van uw huis. Hoe meer uw nieuwe huis vorm begint te krijgen, hoe meer u aan hypotheek betaalt.

Waar u rekening mee moet houden:

  • Bouwdepot
  • Financiering tijdens en na de bouw
  • Renteverlies gedurende de bouw
  • Vrij op naam

Voordelen en nadelen

Aankoop van een nieuwbouwhuis
Over het algemeen liggen de prijzen van nieuwbouwhuizen wat lager. In de eerste jaren heeft u bovendien minder onderhoudskosten. Wel wordt er een beroep gedaan op uw geduld wanneer uw huis nog gebouwd moet worden.

Aankoop van een bestaand huis
Bij een bestaand huis weet u vooraf precies wat u kunt verwachten en daarnaast hoeft u niet te wachten totdat uw huis opgeleverd wordt. Daarentegen is het bij bestaande bouw wel zo dat u niet kunt meebeslissen over de indeling. Tenzij u uiteraard besluit te gaan verbouwen.

De Jong maakt gebruik van functionele, analytische en tracking cookies. Instellingen