Werkloosheid

Wat zijn de gevolgen als u werkloos wordt?

 Vrijblijvend contact Alles over financieel advies
Werkloosheid

Ontslag. U moet er niet aan denken. Naast emotionele gevolgen heeft een ontslag ook ingrijpende financiële gevolgen. Want terwijl de inkomstenstroom stopt, lopen de vaste kosten gewoon door. Waar moet u de hypotheek van betalen? De kinderopvang? Of zelfs de boodschappen? En heeft u eigenlijk recht op een vergoeding?

  • Advies van specialisten
  • Inzicht in uw financiële situatie bij werkloosheid
  • Advies voor nu én de toekomst
 Pensioenopbouw Overlijdensrisico Arbeidsongeschiktheidsrisico

Werkloosheidswet (WW)

Bent u buiten uw schuld werkloos geworden? Dan heeft u misschien wel recht op een ww-uitkering. Hiervoor moet u wel voldoende uren kwijtraken én de laatste 36 weken voldoende gewerkt hebben.

Weten hoe dat precies zit? Dan verwijzen we u graag door naar de website van het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekering (www.uwv.nl). Hier vindt u alle informatie rondom een ww-uitkering.

Ontslagvergoeding

Wordt u ontslagen nadat u minimaal twee jaar in dienst bent geweest? En is het ontslag buiten uw schuld om? Dan kunt u recht hebben op een financiële vergoeding. De hoogte van zo’n transitievergoeding wordt berekend aan de hand van uw maandsalaris en het aantal dienstjaren. Per 1 januari 2018 is de maximale vergoeding € 79.000 bruto. Dat kan dus behoorlijk oplopen.

Wat doet u met dat bedrag? Gebruikt u het om uzelf in de periode na ontslag te laten omscholen? Om in uw eerste levensbehoeften te voorzien? Of wilt u het geld opzij zetten, zodat u er later van kunt profiteren? De adviseurs van De Jong kunnen u helpen om uw financiële plaatje in beeld te krijgen.

Wat kan De Jong voor u betekenen?

U heeft minder financiële ruimte.

Hoe zorgt u dat u goed verzekerd blijft?

Jaren geleden heeft u een verzekeringspakket afgesloten. U had een baan, een plan voor de toekomst, alles was geregeld. Na een ontslag kan uw situatie er heel anders uitzien.

De adviseurs van De Jong brengen de risico’s voor u in kaart. Zo weet u waar u aan toe bent en welke mogelijkheden u hebt. Zo blijven u en uw gezin goed verzekerd.

U heeft recht op een vergoeding.

Wat kunt u daar het beste mee doen?

Onze fiscale adviseurs kennen de markt. Zij weten welke mogelijkheden er zijn en kunnen bekijken welke optie voor u het meest aantrekkelijk is. Niet alleen voor nu, maar ook voor uw toekomst.

De Jong maakt gebruik van functionele, analytische en tracking cookies. Instellingen