Maakindustrie

In de maakindustrie produceert u als ondernemer elke dag producten van hoogstaande kwaliteit voor uw klanten. Daarvoor gebruikt u waarschijnlijk speciaal gereedschap of dure machines. Hier wilt u natuurlijk geen enkel risico mee lopen. Want wat doet u als u door een machinebreuk uw werkzaamheden niet meer uit kunt voeren? Of wat gebeurt er als uw speciale gereedschap gestolen wordt bij een inbraak?

Daarnaast spelen in de maakindustrie ook innovatie, duurzaamheid en veiligheid een steeds belangrijkere rol. Bovendien moet u zich als bedrijf beschermen tegen ziekte van werknemers, kwaliteitsverlies en productieverlies.

Hoe kunt u al deze risico’s nu beheersbaar houden? De professionele adviseurs van De Jong helpen u graag deze risico’s inzichtelijk te maken. Vervolgens kijken zij samen met u naar welke risico’s u als bedrijf wilt en kunt dragen en tegen welke risico’s u liever verzekerd wilt zijn. Zo bent u altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van risicobeheersing en een gedegen advies op maat.

 • Aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven

  Stel, u of één van uw werknemers veroorzaakt tijdens het werk materiële schade. Dan kan uw bedrijf hiervoor aansprakelijk worden gesteld. Met een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering kunt u de financiële gevolgen hiervan beperken. Daarom geldt deze verzekering als onmisbaar voor ieder bedrijf.

 • Gebouwenverzekering

  De gevolgen door inbraak, brand of een boom die omvalt kunnen aanzienlijk zijn voor uw bedrijfsgebouw. Soms is het mogelijk om bedrijfsrisico’s zelf te ondervangen, maar doorgaans is dit bij schade aan uw bedrijfsgebouw niet het geval. Daarom is het verstandig om voor een goede bescherming en verzekering van uw bezittingen te zorgen.

 • Milieuschadeverzekering

  De oorzaken van milieuschade zijn velerlei. Asbest is hier een voorbeeld van. Daarnaast behoren ook gesmolten kunststoffen die bijvoorbeeld na brand in het water of de grond terechtkomen tot milieuschade. In dergelijke gevallen heeft u als ondernemer een wettelijke saneringsplicht bij water- of bodemverontreiniging. U beschermt uzelf dan tegen de financiële gevolgen door een milieuschadeverzekering af te sluiten.

 • Huurdersbelang

  Indien u als huurder verbeteringen aanbrengt aan een gebouw, dan wilt u uiteraard dat deze zaken goed zijn verzekerd. Wat als er schade ontstaat? Dan biedt de verzekering van de verhurende partij geen uitkomst. Dit in tegenstelling tot de huurdersbelangverzekering. Met andere woorden, deze verzekering biedt huurders bescherming in geval van schade aan verbeteringen die aangebracht zijn.

 • Inventaris-/Goederenverzekering

  Als ondernemer bent u voor een deel afhankelijk van zowel uw inventaris als van uw goederen. In het geval van schade is het daarom een geruststellend idee dat u goed verzekerd bent. Door u goed te verzekeren bent u zo weer up en running en kunt u zich weer op uw corebusiness concentreren.

 • Machinebreukverzekering
 • Werkmaterieelverzekering

  Vaak komen er behoorlijke investeringen kijken bij werkmaterieel zoals heftrucks of graafmachines. Die wilt u uiteraard goed verzekerd hebben. Want wat te doen bij diefstal of brand? Of wanneer er schade ontstaat door een eigen tekortkoming of gebrek van het werkmaterieel? Hierbij loopt u ook nog een groot risico op gevolgschade. Uw risico’s worden hierin beperkt door het afsluiten van een werkmaterieelverzekering. De Jong kan u hierin van advies op maat voorzien.

 • Zakelijke rechtsbijstandverzekering

  De zakelijke rechtsbijstandsverzekering verzekert u als ondernemer van gedegen juridische bijstand voor nagenoeg al uw bedrijfsactiviteiten. Door u hiervoor te verzekeren kunt u onverwachte en soms erg hoge juridische kosten vermijden. Daarnaast krijgt u uitgekeerd waar u wettelijk recht op hebt.

De Jong maakt gebruik van functionele, analytische en tracking cookies. Instellingen