Bootverzekering

Wind, rust en ruimte. Voor veel mensen is het water dé plaats voor recreatie. Het wordt helemaal ideaal wanneer u van het water kunt genieten met uw eigen boot. En dan wilt u dat kostbare bezit natuurlijk wel goed verzekerd hebben. De Jong verzekert uw vaarplezier.  

  • Advies van specialisten
  • Keuze uit de beste verzekeraars
  • De beste hulp bij schade en periodieke polis-premie check

Aansprakelijkheidsschade die u veroorzaakt met een boot is in de meeste gevallen niet meeverzekerd op de aansprakelijkheidsverzekering. Toch wilt u dat deze schade verzekerd is. Het schadebedrag kan namelijk flink oplopen. Een bootverzekering biedt uitkomst. 

 Alles over verzekeren

Bent u verplicht om een bootverzekering af te sluiten? 

Nee, in Nederland bent u niet verplicht om een bootverzekering af te sluiten. Wel kan het zo zijn, dat bepaalde havens of wedstrijden u verplichten een verzekering voor uw boot af te sluiten. Maakt u geen gebruik van deze havens? Of neemt u niet deel aan wedstrijden? Dan is het alsnog raadzaam om een verzekering af te sluiten voor uw boot.

Voor welke schade kunt u een verzekering afsluiten?

De basisdekking van een bootverzekering bestaat uit een aansprakelijkheidsdekking. Veroorzaakt u met de boot schade aan iemand anders of aan de spullen van iemand anders? Dan bent u hiervoor verzekerd met uw bootverzekering. Het is ook mogelijk om u aanvullend te verzekeren voor schade aan uw eigen boot. Daarnaast kunt u nog extra dekkingen afsluiten, voor bijvoorbeeld schade aan/bij uw opvarenden.

 Helder advies, persoonlijk advies

Onze visie: een bootverzekering behoort tot de basisuitrusting van elk schip. Een persoonlijke benadering maakt daarbij het verschil in kwaliteit.

Contact opnemen
De Jong maakt gebruik van functionele, analytische en tracking cookies. Instellingen