28-06-2023

Met de auto op vakantie?

Met de auto op vakantie?

Hoe zit het met onze pechhulp en schade?

Deze vraag horen wij vaker de afgelopen periode, en ook niet geheel onlogisch. Vaak gaan we er van uit dat de pechhulpdekking, autoverzekering of lidmaatschap ANWB voldoende is als er bij pech of een ongeval niet meer verder gereden kan worden. Het is inderdaad zo dat er veel overlappingen zijn, maar toch blijkt een SOS Autohulp onmisbaar op de doorlopende reisverzekering als er met de auto wordt gereisd. Enkele voordelen van de SOS Autohulp:

  • Bij een pechhulpdekking of lidmaatschap ANWB dient er sprake te zijn van pech. Echter kan je ook een ongeval overkomen. Dit is niet ‘verzekerd’ op een pechhulpverzekering of lidmaatschap ANWB. Hulp krijg je wel op de autoverzekering maar in veel gevallen geen recht op vervangend vervoer.
  • Bij uitval van de auto (pech of ongeval) binnen 7 dagen voor de reis aanvangt, is er recht op vervangend vervoer.
  • Verzekerd is de eigen of gehuurde auto.
  • Recht op vervangend vervoer geldt voor de gehele vakantieperiode met een maximum van 30 dagen.
  • Er is recht op vervangend vervoer als de auto niet binnen 48 uur gerepareerd kan worden. In sommige voorwaarden van een autoverzekering geldt dat er recht is op vervangend vervoer vanaf 2 werkdagen. Stel dat je op zaterdag een ongeval overkomt, en de auto kan gerepareerd op dinsdag, is er geen recht op vervangend vervoer en vaak ook geen recht op vergoeding van kosten voor (hotel)overnachting.

Uit ervaring blijkt dat het niet hebben van een juiste dekking of afgesloten pakket een hele vervelende situatie tijdens de vakantie. Wij raden aan deze zaken voordat je op vakantie gaat te controleren. Uiteraard zijn wij u daarbij graag van dienst.

De Jong maakt gebruik van functionele, analytische en tracking cookies. Instellingen