12-03-2024

Kitesurfen? Denk aan je verzekering!

Awareness kitesurfen

Het voorjaar komt er aan. Heerlijk weer om met je kite het water op te gaan. Let wel op: een ongeluk zit in een klein hoekje. Weet jij hoe het geregeld is als je schade veroorzaakt aan de uitrusting van iemand anders? Of nog erger: aan iemand anders?

Aansprakelijkheid
Laten we maar meteen met de deur in huis vallen. Op de meeste aansprakelijkheidsverzekeringen voor particulieren is geen dekking voor schade die ontstaat terwijl je een gevaarlijke sport – zoals kitesurfen – uitoefent. Vaak wordt schade veroorzaakt tijdens kitesurfen zelfs met naam genoemd als niet gedekte gebeurtenis. Dat terwijl de kosten bij schade behoorlijk hoog kunnen oplopen. Zeker wanneer er sprake is van letselschade.

Schade aan je eigen kite-uitrusting
Ook voor schade aan je eigen kite-uitrusting is op de reguliere verzekeringen meestal geen dekking. Neem je jouw kite-uitrusting mee op vakantie? Dan zijn er vaak wel mogelijkheden om een extra dekking af te sluiten op je (doorlopende) reisverzekering, waardoor je verzekerd bent voor schade die tijdens je reis ontstaat. Deze dekking geldt dan wel alleen als je op reis bent. Voor schade die ontstaat als je in Nederland het water op gaat, kun je niet bij je reisverzekering terecht.

Wat nu?
Het risico op materiële schade of zelfs letselschade is te groot om voor lief te nemen. Zorg er voor dat je goed verzekerd het water op gaat. Er zijn partijen die op maat gemaakte verzekeringen voor kitesurfers aanbieden, zoals de Nederlandse Kitesurf Vereniging (NKV). Zij bieden een verzekering aan met wereldwijde dekking bij aansprakelijkheid, wereldwijde dekking voor schade aan je materiaal en een beperkte dekking bij overlijden en blijvende invaliditeit. Uiteraard zijn ook bij deze verzekering voorwaarden van toepassing, maar het is zeker de moeite waard om hier eens naar te informeren.

Meer weten? Kijk dan eens op https://kitesurfvereniging.nl/.

De Jong maakt gebruik van functionele, analytische en tracking cookies. Instellingen