Huis kopen zonder vast contract

Onze hypotheekadviseurs laten u graag zien wat er in uw situatie mogelijk is.

 Vrijblijvend Hypotheekgesprek Bereken maximale hypotheek
Huis kopen zonder vast contract

Heeft u geen vast arbeidscontract, maar werkt u op tijdelijke basis of via een (uitzend)contract? Bent u freelancer of zzp’er? Zou u wel graag een eigen woning willen kopen? Dan zijn er diverse mogelijkheden. De Jong kijkt graag met u mee.

  • Keuze uit alle hypotheekaanbieders
  • Scherpe adviestarieven
  • Persoonlijk advies van specialisten
 Alles over hypotheken Actuele hypotheekrentes

Er is meer mogelijk dan u denkt!

Voor flexwerkers, zzp’ers, uitzendkrachten of mensen met een tijdelijk arbeidscontract zijn er diverse mogelijkheden om toch een eigen huis te kopen. Welke mogelijkheid het beste bij u past, hangt af van uw woonwensen, uw persoonlijke situatie en uw toekomstplannen. Samen met uw adviseur van De Jong bekijkt u welke mogelijkheden u heeft en vindt u de manier om uw plannen te verwezenlijken.

Intentieverklaring

Als u nog geen vast contract heeft

U heeft een tijdelijk contract, maar uw werkgever is wel voornemens om u een vast contract aan te bieden. Dan kan uw werkgever dit aangeven door middel van een intentieverklaring. Bij veel geldverstrekkers kunt u dan terecht voor een hypotheek.

Arbeidsmarktscan

Bij tijdelijke contracten of uitzendwerk

Door middel van de Arbeidsmarktscan kunnen uw kansen op de arbeidsmarkt inzichtelijk worden gemaakt. Heeft u een flexibel inkomen, maar zien uw kansen er goed uit en is het onwaarschijnlijk dat u langdurig werkloos zult worden? Dan kiest een aantal geldverstrekkers ervoor om u tóch in aanmerking te laten komen voor een hypotheek.

Jaarinkomen

Bij freelancers en zzp’ers

Sommige geldverstrekkers bieden u een speciale hypotheek wanneer u freelancer of zzp’er bent. Op basis van uw inkomen of uw nettowinst in de afgelopen drie jaar wordt dan een gemiddeld jaarinkomen vastgesteld. Dit bedrag wordt gebruikt voor de berekening van uw maximale hypotheek en om te bepalen of u de komende jaren genoeg verdient om de maandlasten te kunnen betalen. Bent u nog geen drie jaar zelfstandig ondernemer? Er zijn ook geldverstrekkers die werken met cijfers van één of twee jaar.

Perspectiefverklaring

Bij uitzendwerk

Heeft u tijdelijk geen werk? Dan zijn uw vooruitzichten op werk bepalend. Denkt u hierbij aan opleiding, competenties, werkervaring, flexibiliteit en functieniveau. Ook de arbeidsmarktsituatie van de regio waar u woont en werkt wordt in de perspectiefverklaring meegewogen. Een persoonlijk gesprek met een intercedent van een uitzendbureau zoals Tempo Team, Yacht of Randstad maakt eveneens deel uit van de perspectiefverklaring. Sommige geldverstrekkers kunnen op basis van een positieve perspectiefverklaring besluiten om u een hypotheek te verstrekken.

De Jong zoekt voor u de voordeligste oplossing uit het complete aanbod

De Jong maakt gebruik van functionele, analytische en tracking cookies. Instellingen