Gaat u scheiden?

Een scheiding kan veel onzekerheid en vragen met zich mee brengen. De Jong staat voor u klaar.

 Vrijblijvend Hypotheekgesprek Bereken maximale hypotheek
Gaat u scheiden?

Nadat jullie besloten hebben te gaan scheiden, komt er veel op u af. Blijft een van beide in het huis wonen of is het beter om het huis te verkopen? Hoe draagt u zorg voor de financiën? Wat moet er met uw hypotheek gebeuren? De Jong is u hierbij graag van dienst.

  • Keuze uit alle hypotheekaanbieders
  • Scherpe adviestarieven
  • Persoonlijk advies van specialisten
 Alles over hypotheken Actuele hypotheekrentes

De Jong staat voor u klaar

Bij De Jong staan we voor u klaar om u duidelijkheid te geven en al uw vragen te beantwoorden. We zorgen dat er een financieel haalbare oplossing komt en we zetten gemaakte afspraken op papier zodat u beide verder kunt met uw leven.

In het huis blijven wonen of verkopen?

Wanneer u samen het huis gekocht heeft, is er allereerst de vraag of een van u er blijft wonen of dat u besluit het huis te verkopen. Degene die besluit om er te blijven wonen, moet een dusdanig inkomen hebben dat hij of zij de maandlasten alleen kan betalen.

Als één van beide vertrekt

De volgende stap die dan genomen wordt, is de gehele hypotheekschuld en het huis zelf op naam van de blijvende partner te schrijven. Stel nu dat uw huis in de loop der tijd meer waar is geworden. Dan moet degene die besluit te blijven de helft van de overwaarde betalen aan de ander. Dit wordt uitkopen genoemd. Hiervoor kan de hypotheek verhoogd worden, of de blijver zet hiervoor zijn of haar eigen geld in.

Heeft u allebei onvoldoende inkomen om de maandlasten alleen te betalen? Of is het zo dat u allebei niet in het huis wilt blijven wonen? Dan is het verkopen van het huis helaas de enige oplossing.

Met winst verkopen

Is uw huis inmiddels meer waard dan toen u het kocht? Dan deelt u beide de winst. U kunt uw deel van de overwaarde eventueel gebruiken voor een nieuwe woning. Besluit u dit niet te doen en u koopt binnen drie jaar een nieuw huis, dan is de hypotheekrente over dit deel niet aftrekbaar. Dit heet de bijleenregeling.

Met verlies verkopen

Uw huis kan ook minder opbrengen dan waar u het voor kocht. Dan is het gedwongen verkopen van het huis extra vervelend, want u moet dan ook de eventuele restschuld samen delen. Heeft u een hypotheek afgesloten met NHG? Dan is het in een aantal gevallen zo dat uw restschuld kwijtgescholden wordt.

De Jong selecteert uw hypotheek uit het complete landelijke aanbod

Dit moet ook geregeld worden

  • verdelen van de inboedel
  • partneralimentatie en/of kinderalimentatie
  • gevolgen voor uw pensioen
  • gebruikmaken van scheidingsregeling belastingdienst

Laat u goed adviseren

Behalve uw huis en de hypotheek, zijn er nog andere financiële zaken die u moet regelen. De Jong helpt u hier graag bij. We kijken met u mee en we kunnen veel zorgen voor u uit handen nemen.

Maak afspraak
De Jong maakt gebruik van functionele, analytische en tracking cookies. Instellingen