Caravan/vouwwagen verzekeren

Lekker weg met de caravan of vouwwagen. Uw eigen vakantiehuis op wielen. Een kostbaar en zeker ook kwetsbaar bezit. Niet alleen extreme weersomstandigheden, maar ook verkeersrisico’s liggen op de loer. Natuurlijk hoopt u dat zoiets aan uw deur voorbij gaat. Maar mocht er toch iets gebeuren, dan is het belangrijk dat u goed verzekerd bent.

 • Advies van specialisten
 • Keuze uit de beste verzekeraars
 • De beste hulp bij schade en periodieke polis-premie check
 Stacaravanverzekering Camperverzekering Alles over verzekeren

Aansprakelijkheid

Het kan zomaar gebeuren. Uw caravan of vouwwagen veroorzaakt schade aan iemand anders (of aan de spullen van iemand anders) terwijl deze nog aan uw auto is gekoppeld. In dat geval is uw aansprakelijkheid gedekt op de WA-verzekering van het trekkende voertuig. Is de caravan/vouwwagen al veilig losgekoppeld, maar ontstaat er toch schade door uw caravan of vouwwagen? Dan is de aansprakelijkheid gedekt op uw particuliere aansprakelijkheidsverzekering.

Schade aan uw caravan/vouwwagen

Er kan natuurlijk ook altijd schade ontstaan aan uw caravan of vouwwagen zelf. In dat geval is het risico niet meeverzekerd op andere verzekeringen. Wilt u dit risico verzekeren? Dan kunt u een caravan- of vouwwagenverzekering afsluiten. Een caravan- of vouwwagenverzekering beschermt u onder andere bij schade door brand, blikseminslag, diefstal of ontploffing.

Aanvullende dekkingen

 • Hagelschade

  U ziet het regelmatig op het journaal. Vakantiegangers die worden verrast door een hevige hagelbui. De schade die hierdoor wordt veroorzaakt is niet standaard gedekt op een caravanverzekering. U heeft hiervoor een aanvullende dekking nodig voor hagelschade.

 • Mover

  Een caravanmover wordt gebruikt om een toercaravan op zijn plaats te zetten, zonder dat u zelf hoeft te duwen of te trekken. Een kostbaar voorwerp, dat niet standaard is meeverzekerd op uw caravanverzekering.

 • Voortent/luifel

  Een voortent of luifel is niet standaard meeverzekerd op uw caravan/vouwwagenverzekering. Wilt u uw voortent of luifel wel verzekeren tegen schade door bijvoorbeeld blikseminslag, brand of diefstal? Dan kunt u hier een extra dekking voor afsluiten.

 • Inboedel

  U kunt de losse spullen die u meeneemt in uw caravan of vouwwagen meeverzekeren op uw caravan- of vouwwagenverzekering. Hierbij moet u ook denken aan enkele voorwerpen die aan de caravan zijn gemonteerd, zoals een reservewiel, antenne en zonnepanelen.

De Jong maakt gebruik van functionele, analytische en tracking cookies. Instellingen