Verzuim & WIA

Ziekte en arbeidsongeschiktheid van uw werknemers. Het kan altijd gebeuren. De gevolgen voor uw bedrijf kunnen groot zijn. Het werk blijft liggen en er volgt een heleboel administratie en dus tijd. De Jong kan u hierbij van dienst zijn.

 • Advies op maat van onze specialisten
 • Uw ziekteverzuim én kosten onder controle
 • Eén aanspreekpunt

Verzuimverzekering

Tijdens de eerste twee jaar waarin uw werknemer ziek of arbeidsongeschiktheid is, heeft u als werkgever de wettelijke verplichting om het loon te betalen. Om deze kosten op te vangen kunt u een verzuimverzekering afsluiten. Deze verzekering vergoedt de loonkosten van uw medewerker gedurende de eerste twee jaar van ziekte of arbeidsongeschiktheid. Eventueel kunt u de verzekering uitbreiden met vergoeding voor werkgeverslasten.

Eigenrisicodragersverzekering

Is uw werknemer na twee jaar nog steeds (gedeeltelijk) arbeidsongeschikt? Dan bent u als werkgever verantwoordelijk voor de WGA-uitkering aan uw werknemer. U betaalt hiervoor premie aan UWV. Wist u dat u de keuze heeft om eigenrisicodrager te worden? En dat u dit risico kunt verzekeren met een eigenrisicodragersverzekering? U ontvangt dan niet alleen vergoeding voor de WGA-uitkering aan uw medewerkers, maar ook begeleiding en advies bij re-integratie en verzuimpreventie.

WIA-verzekeringen

 • Langdurig zieke werknemers dreigen er na twee jaar ziekte of arbeidsongeschiktheid ernstig in inkomen op achteruit te gaan. Als werkgever kunt u uw werknemers helpen door een WIA-verzekering af te sluiten.

 • WGA Hiaat Basis

  Ontvangt uw medewerker na twee jaar arbeidsongeschiktheid een WGA-uitkering? En benut hij minder dan de helft van zijn restverdiencapaciteit? Dan vormt deze verzekering een aanvulling op zijn uitkering. Dit geldt echter alleen voor het inkomensverlies dat voortkomt uit de arbeidsongeschiktheid. Niet voor het inkomensverlies veroorzaakt door de gedeeltelijke werkloosheid.

 • WGA Hiaat Uitgebreid

  Ontvangt uw medewerker na twee jaar arbeidsongeschiktheid een WGA-uitkering? Met de -verzekering worden de inkomsten van uw medewerker aangevuld. Het maakt hierbij niet uit welk percentage van de restverdiencapaciteit uw medewerker benut.

 • WIA Vaste aanvulling

  Ontvangt uw medewerker na twee jaar arbeidsongeschiktheid een WGA-uitkering? Dan kunt u deze uitkering maandelijks aanvullen met een vooraf vastgesteld bedrag.

 • WIA-Excedent

  Is uw werknemer na twee jaar nog arbeidsongeschikt? Dan ontvangt hij meestal alleen een WIA-uitkering van UWV. Het inkomen gaat in dat geval flink achteruit. Met de verzekering geeft u uw werknemer meer bestedingsruimte.

 • WIA AO minder dan 35%

  Is uw medewerkers na twee jaar minder dan 35% arbeidsongeschikt? Dan heeft hij geen recht op een uitkering van UWV. Met deze verzekering kunt u het inkomen van uw medewerkers aanvullen.

De Jong maakt gebruik van functionele, analytische en tracking cookies. Instellingen