Rechtsbijstandverzekering

Dreigend ontslag? Een conflict met uw buren? U hoopt natuurlijk dat een conflict niet uit de hand loopt. Want met enige redelijkheid is alles op te lossen. Toch? Maar wat doet u als het toch uit de hand loopt? U staat in uw recht, vindt u zelf. Maar de tegenpartij denkt daar anders over. Wat doet u als een meningsverschil uitloopt op een juridisch conflict? Met een rechtsbijstandverzekering staat u sterker. 

 • Advies van specialisten
 • Keuze uit de beste verzekeraars
 • De beste hulp bij schade en periodieke polis-premie check
 Alles over verzekeren

Juridisch advies voorafgaand aan een conflict

Met een rechtsbijstandverzekering bent u verzekerd van professionele juridische hulp bij conflicten. Daarnaast kunt u ook advies inwinnen wanneer er nog geen conflict is. Staat u voor een belangrijke kwestie, die wellicht uit zal lopen in een juridisch conflict? Dan kunt u al advies vragen aan een jurist van de verzekeraar.

Juridisch advies tijdens een conflict

Krijgt u daadwerkelijk te maken met een juridische procedure? Dan kunt u zich laten bijstaan door een juridisch specialist van de rechtsbijstandverzekering. Het is ook mogelijk om zelf een rechtshulpverlener te kiezen. Laat u hier vooraf wel goed over informeren, zodat u weet welke kosten maximaal vergoed worden.

Let op: net als bij andere verzekeringen, kunt u geen rechtsbijstandverzekering afsluiten voor lopende conflicten. 

Verschillende varianten

 • Rechtsbijstandverzekering voor Particulieren

  Een rechtsbijstandverzekering voor particulieren biedt juridische hulp bij conflicten in de particuliere sfeer. Voor welke risico’s u rechtsbijstand wilt meeverzekeren bepaalt u zelf. Zo kunt u bijvoorbeeld dekking kiezen voor werkgerelateerde conflicten, maar ook voor bijvoorbeeld een echtscheiding.

 • Rechtsbijstandverzekering voor Motorrijtuigen

  Een rechtsbijstandverzekering voor motorrijtuigen wordt gesloten naast een motorrijtuigenverzekering. Raakt u met dit motorrijtuig betrokken bij een ongeval? Dan geeft deze verzekering dekking voor de kosten van verhaal van schade (waaronder letsel) en geschillen rondom het voertuig.

 • Rechtsbijstandverzekering voor Verkeersdeelnemers

  Een rechtsbijstandverzekering voor verkeersdeelnemers verzekert u niet alleen van juridische hulp bij geschillen met een motorrijtuig, maar bij alle juridische geschillen die te maken hebben met u als verkeersdeelnemer.

De Jong maakt gebruik van functionele, analytische en tracking cookies. Instellingen