Autoverzekering

De scherpste premie met de beste voorwaarden. Daarin schuilt de kracht van De Jong.

 Vrijblijvend advies autoverzekering Offerte autoverzekering
Autoverzekering

Het verkeer in Nederland wordt steeds drukker. Een ongeluk zit vaak in een klein hoekje. De schade kan variëren van een klein deukje tot een ‘total loss’ verklaring; van een schaafwond tot blijvende invaliditeit. Fijn als dat goed verzekerd is.

  • Advies van specialisten
  • Keuze uit de beste verzekeraars
  • De beste hulp bij schade en periodieke polis-premie check
 Porsche verzekeren Oldtimer verzekeren Bestelauto verzekeren

De Groene kaart

  • Wat is de Groene kaart?

    De groene kaart is een internationaal verzekeringsbewijs, zo wordt het document tegenwoordig genoemd. Het is het bewijs dat uw voertuig minimaal WA-verzekerd is. De kaart is niet overal verplicht, maar in sommige landen wel. Op de kaart staat het alarmnummer waar u contact mee moet opnemen in geval van nood, inclusief het internationale telefoonnummer. Daarom is het handig altijd een exemplaar bij u te hebben. Ook staan de landen waar de auto verzekerd is. Vanaf 1 juli 2020 wordt de groene kaart niet meer op groen, maar op wit papier gedrukt. Ook is het lang niet altijd meer nodig om deze op papier bij u te hebben, maar kunt u deze ook digitaal opslaan op uw mobiel.

  • Groene kaart is witte kaart geworden

    De regels voor de groene kaart zijn veranderd. Vanaf 1 juli 2020 wordt de groene kaart op wit papier gedrukt in plaats van op groen papier. U kunt de groene kaart zelf ook gewoon in zwart-wit printen als u het prettig vindt om een papieren versie bij u te houden. Heeft u nog een verzekeringsbewijs op groen papier? Geen probleem. Deze groene kaarten blijven geldig tot aan hun vervaldatum.

  • Hoe ontvangt u de groene kaart?

    De groene kaart versturen wij normaliter alleen digitaal. Het voordeel is dan dat u deze altijd bij de hand heeft en ook digitaal kunt opslaan (op uw mobiel). In Nederland is het namelijk al jaren niet meer nodig om bij schade de groene kaart te laten zien. De politie kijkt aan de hand van uw kenteken in de centrale registers na of verzekerd bent. U heeft uw groene kaart (het internationaal verzekeringsbewijs, IVB) per mail ontvangen bij uw laatste auto polisblad.

  • In welke landen is de groene kaart niet meer verplicht?

    In de meest populaire Europese vakantiebestemmingen heeft u de kaart niet nodig, dat geldt voor: Andorra, België, Bulgarije, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Ierland, IJsland, Italië, Kroatië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Malta, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, Verenigd Koninkrijk, Zweden en Zwitserland. Het is dan wel handig om de kaart digitaal bij u te houden of een kopie (op wit papier) mee te nemen. Door het verzekeringsbewijs digitaal bij u te hebben, heeft u alle relevante informatie bij de hand. Wel zo handig. Mocht u naar een land gaan waar de groene kaart nog wel verplicht is, moet de groene kaart in kleur worden afgedrukt (zwart/wit mag dan niet). In die gevallen kunt u zelf de kaart in kleur afdrukken of kunnen we u een gedrukt exemplaar toesturen. Neem dan contact met ons op.

  • Aparte kaart voor de caravan

    Soms heeft u voor een caravan of aanhanger een groene kaart nodig. Dit is het geval als uw caravan of aanhanger zwaarder weegt dan 750 kg. U bent dan verplicht om in alle landen een speciale groene kaart bij u te hebben. Is uw caravan of aanhanger lichter dan 750 kg? Dan moet u in Duitsland, Polen, Portugal, Kroatië en Spanje alsnog een kaart bij u hebben. Ook als u op doorreis bent in deze landen. Mocht dit voor u van toepassing zijn, neem dan contact met ons op

Welke dekking kiest u?

Bij het verzekeren van een auto kunt u kiezen uit onderstaande dekkingen. Afhankelijk van het bouwjaar, de waarde van uw auto en uw persoonlijke voorkeur maakt u een keuze. Onze adviseurs kunnen u hierover adviseren. De goedkoopste autoverzekering is namelijk niet altijd de beste, maar de meest uitgebreide verzekering zeker ook niet.

  • Wettelijke Aansprakelijkheid (WA)

    De wettelijke aansprakelijkheidsverzekering (WA-verzekering) is in Nederland verplicht voor motorrijtuigen. Brengt u (of iemand die met uw toestemming de auto bestuurt) schade toe aan een ander? Dan is het belangrijk dat de tegenpartij schadeloos wordt gesteld. Dit wordt geregeld door de WA-verzekering. Ontstaat er ook schade aan uw eigen voertuig? Dan is deze schade niet gedekt op de WA-verzekering.

  • WA + Beperkt Casco

    Met een beperkt casco-dekking kunt u veel voorkomende schades aan uw eigen auto verzekeren, zoals brand, ontploffing, joyriding, ruitbreuk, storm en diefstal. Een schade die u zelf heeft veroorzaakt, wordt niet vergoed.

  • WA + Volledig Casco (Allrisk)

    De wat jongere auto wordt meestal volledig casco verzekerd. Deze verzekering dekt alle risico’s van de beperkt casco-dekking plus een aantal aanvullende schadeoorzaken, zoals: botsen, omslaan, te water/van de weg raken, kwaadwilligheid en/of baldadigheid van anderen. De volledig casco verzekering biedt de meest uitgebreide dekking tegen materiële schade aan uw auto.

Aanvullende dekkingen om de inzittenden van een motorrijtuig te verzekeren

Bij schade wordt niet gekeken wie de veroorzaker is. Alle inzittenden, inclusief de bestuurder, vallen onder de verzekerden. De vormen zijn:

  • Schadeverzekering voor inzittenden (SVI)

    Deze vorm betaalt alle schade uit die de inzittenden lijden. Te denken valt onder andere aan inkomstenderving, schade aan kleding en goederen, medische kosten die niet door de zorgverzekering worden betaald en het inhuren van medische verzorging.

  • Schadeverzekering voor verkeersdeelnemers (SVVD)

    Deze variant geeft dezelfde dekking als de SVI voor de inzittenden van het verzekerde voertuig, en vult dit aan met de dekking als verkeersdeelnemer. Dus ook als voetganger, fietser, inzittende van een ander motorrijtuig, enzovoort. De schade moet dan wel veroorzaakt zijn door een motorrijtuig.

  • Ongevallenverzekering auto-inzittenden (OAI)

    Deze verzekering keert een vast bedrag uit bij overlijden (rubriek A), en bij blijvende invaliditeit (rubriek B). Elke verzekeringsmaatschappij kent zogenaamde combinaties, bijvoorbeeld A € 10.000,- en B € 20.000,-.

  • Rechtsbijstandverzekering voor motorrijtuigen

    Als u buiten uw schuld met uw personenauto, motor, scooter of bromfiets betrokken raakt bij een ongeval, dan dekt deze verzekering de kosten van verhaal van schade, waaronder letsel en geschillen rondom het voertuig.

  • Rechtsbijstandverzekering voor verkeersdeelnemers

    Hiermee bent u niet alleen verzekerd tegen de kosten van geschillen met uw motorrijtuig, maar van juridische hulp bij álle geschillen die met het verkeer te maken hebben.

De Jong maakt gebruik van functionele, analytische en tracking cookies. Instellingen