Autoverzekering

De scherpste premie met de beste voorwaarden. Daarin schuilt de kracht van De Jong.

 Vrijblijvend advies autoverzekering Offerte autoverzekering
Autoverzekering

Het verkeer in Nederland wordt steeds drukker. Een ongeluk zit vaak in een klein hoekje. De schade kan variëren van een klein deukje tot een ‘total loss’ verklaring; van een schaafwond tot blijvende invaliditeit. Fijn als dat goed verzekerd is.

 • Advies van specialisten
 • Keuze uit de beste verzekeraars
 • De beste hulp bij schade en periodieke polis-premie check
 Porsche verzekeren Oldtimer verzekeren Bestelauto verzekeren

Welke dekking kiest u?

Bij het verzekeren van een auto kunt u kiezen uit onderstaande dekkingen. Afhankelijk van het bouwjaar, de waarde van uw auto en uw persoonlijke voorkeur maakt u een keuze. Onze adviseurs kunnen u hierover adviseren. De goedkoopste autoverzekering is namelijk niet altijd de beste, maar de meest uitgebreide verzekering zeker ook niet.

 • Wettelijke Aansprakelijkheid (WA)

  De wettelijke aansprakelijkheidsverzekering (WA-verzekering) is in Nederland verplicht voor motorrijtuigen. Brengt u (of iemand die met uw toestemming de auto bestuurt) schade toe aan een ander? Dan is het belangrijk dat de tegenpartij schadeloos wordt gesteld. Dit wordt geregeld door de WA-verzekering. Ontstaat er ook schade aan uw eigen voertuig? Dan is deze schade niet gedekt op de WA-verzekering.

 • WA + Beperkt Casco

  Met een beperkt casco-dekking kunt u veel voorkomende schades aan uw eigen auto verzekeren, zoals brand, ontploffing, joyriding, ruitbreuk, storm en diefstal. Een schade die u zelf heeft veroorzaakt, wordt niet vergoed.

 • WA + Volledig Casco (Allrisk)

  De wat jongere auto wordt meestal volledig casco verzekerd. Deze verzekering dekt alle risico’s van de beperkt casco-dekking plus een aantal aanvullende schadeoorzaken, zoals: botsen, omslaan, te water/van de weg raken, kwaadwilligheid en/of baldadigheid van anderen. De volledig casco verzekering biedt de meest uitgebreide dekking tegen materiële schade aan uw auto.

Aanvullende dekkingen om de inzittenden van een motorrijtuig te verzekeren

Bij schade wordt niet gekeken wie de veroorzaker is. Alle inzittenden, inclusief de bestuurder, vallen onder de verzekerden. De vormen zijn:

 • Schadeverzekering voor inzittenden (SVI)

  Deze vorm betaalt alle schade uit die de inzittenden lijden. Te denken valt onder andere aan inkomstenderving, schade aan kleding en goederen, medische kosten die niet door de zorgverzekering worden betaald en het inhuren van medische verzorging.

 • Schadeverzekering voor verkeersdeelnemers (SVVD)

  Deze variant geeft dezelfde dekking als de SVI voor de inzittenden van het verzekerde voertuig, en vult dit aan met de dekking als verkeersdeelnemer. Dus ook als voetganger, fietser, inzittende van een ander motorrijtuig, enzovoort. De schade moet dan wel veroorzaakt zijn door een motorrijtuig.

 • Ongevallenverzekering auto-inzittenden (OAI)

  Deze verzekering keert een vast bedrag uit bij overlijden (rubriek A), en bij blijvende invaliditeit (rubriek B). Elke verzekeringsmaatschappij kent zogenaamde combinaties, bijvoorbeeld A € 10.000,- en B € 20.000,-.

 • Rechtsbijstandverzekering voor motorrijtuigen

  Als u buiten uw schuld met uw personenauto, motor, scooter of bromfiets betrokken raakt bij een ongeval, dan dekt deze verzekering de kosten van verhaal van schade, waaronder letsel en geschillen rondom het voertuig.

 • Rechtsbijstandverzekering voor verkeersdeelnemers

  Hiermee bent u niet alleen verzekerd tegen de kosten van geschillen met uw motorrijtuig, maar van juridische hulp bij álle geschillen die met het verkeer te maken hebben.

De Jong maakt gebruik van functionele, analytische en tracking cookies. Instellingen