Oldtimerverzekering

Een oldtimer is een bezit om trots op te zijn. Of het nu gaat om een auto of een ander motorrijtuig, het is belangrijk dat het plezier dat u aan uw oldtimer beleeft wordt ondersteund door een goede verzekering.

  • Advies van specialisten
  • Keuze uit de beste verzekeraars
  • De beste hulp bij schade en periodieke polis-premie check
 Alles over verzekeren

Voorwaarden

Om voor een oldtimerverzekering in aanmerking te komen, moet er aan bepaalde voorwaarden worden voldaan. Zo moet de oldtimer:

  • 30 jaar of ouder zijn;
  • als hobbymotorrijtuig gebruikt worden. Dit houdt in dat er maar een beperkt aantal kilometers per jaar mee gereden mag worden;
  • een Nederlands kenteken hebben;
  • APK goedgekeurd zijn.

Wettelijke aansprakelijkheid

Als u in uw oldtimer rijdt, bent u verplicht om een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering (WA-verzekering) af te sluiten.

Brengt u met uw oldtimer schade toe aan iemand anders of aan de spullen van iemand anders? Dan biedt de WA-verzekering dekking.

Cascodekking

U kunt de wettelijke aansprakelijkheidsverzekering uitbreiden met een beperkt casco- of volledig cascodekking. Zo bent u ook verzekerd bij schade aan uw eigen oldtimer. Om een cascodekking af te sluiten moet de oldtimer worden getaxeerd door een erkend taxateur. De waarde van uw oldtimer wordt vastgesteld in een taxatierapport, waarop vervolgens de verzekerde waarde van de cascodekking wordt gebaseerd.

Aanvullende dekkingen

Ook de oldtimerverzekering kan worden uitgebreid met aanvullende dekkingen, zoals pechhulp, ongevallen- / schade inzittenden of rechtsbijstand. Informeer hiernaar bij onze adviseurs.

Afspraak met adviseur maken
De Jong maakt gebruik van functionele, analytische en tracking cookies. Instellingen