Hypotheek oversluiten

Weten of het ook voor ú voordeel oplevert? Kom langs bij De Jong.

 Vrijblijvend Hypotheekgesprek Bereken maximale hypotheek
Hypotheek oversluiten

Ook besparen op de maandlasten van uw hypotheek? Misschien is het mogelijk ergens anders een goedkopere hypotheek te krijgen en biedt het oversluiten van uw hypotheek een ideale oplossing. Hierdoor houdt u geld over voor andere leuke dingen. Wie wil dat nu niet?

  • Keuze uit alle hypotheekaanbieders
  • Scherpe adviestarieven
  • Persoonlijk advies van specialisten
 Alles over hypotheken Actuele hypotheekrentes

Meer informatie over een hypotheek oversluiten

Uw hypotheekadviseur van De Jong weet precies welke mogelijkheden er zijn om uw hypotheek over te sluiten of om te zetten. Hij of zij zoekt voor u uit welk voordeel dit oplevert. Maak daarom vandaag nog een afspraak voor een kosteloos en vrijblijvend hypotheekgesprek voor meer informatie.

Maak afspraak

Bij De Jong kiest u uw hypotheek uit alle aanbieders van Nederland

Hypotheek oversluiten?

Overstappen naar een andere geldverstrekker.
Doorgaans wordt daarbij een nieuw en lager rentetarief afgesproken en eveneens een nieuwe rentevaste periode. De besparing treedt direct in werking. Een lagere hypotheekrente staat immers gelijk aan lagere maandlasten. Ook kunt u voor meer zekerheid kiezen door het rentetarief voor een langere periode vast te zetten.

Einde rentevaste periode in zicht?

Dan is dit hét moment om u in nieuwe mogelijkheden te verdiepen. Een oversluitboete is dan namelijk niet aan de orde. Maar in sommige gevallen is de besparing dusdanig groot, dat zelfs tussentijds oversluiten interessant is. Ook kan het zo zijn dat u zoekt naar betere voorwaarden. Uw hypotheekadviseur bij De Jong kan u er alles over vertellen. Hij of zij rekent graag voor u uit of het oversluiten van uw hypotheek ook voor u gunstig is.

Voordelen oversluiten

Waarom kiezen voor een hypotheek met een lager rentetarief?

De voordelen:

  • Een lager rentetarief betekent lagere maandlasten
  • U heeft geen (oversluit)kosten aan het einde van een rentevaste periode
  • Bij eventuele boeterente is deze aftrekbaar

Wat is de actuele rente voor hypotheken?

Hier ziet u alle rentetarieven van alle hypotheekaanbieders op een rij. U ziet in één oogopslag precies welke geldverstrekker u het laagste rentetarief biedt.

Nu vergelijken

Niet oversluiten maar omzetten

Soms is het niet nodig uw hypotheek over te sluiten. U kunt ook uw hypotheek omzetten. Dit is bijvoorbeeld raadzaam wanneer u sneller wilt aflossen, of wanneer uw persoonlijke situatie gewijzigd is en daardoor uw hypotheekvoorkeur is veranderd. Bij een hypotheekomzetting blijft u bij dezelfde geldverstrekker maar verandert u van hypotheekvorm. Hoewel dit niet altijd het geval is, kan het overzetten van uw hypotheek er ook voor zorgen dat u maandelijks kosten bespaart.

De Jong maakt gebruik van functionele, analytische en tracking cookies. Instellingen