01-02-2010

Nieuwsbrief De Jong februari 2010

De actieve (wintersport)vakantie

Steeds meer mensen genieten van een actieve (wintersport)vakantie. Meestal is dit een groot succes, maar soms gaat daarbij wel eens wat mis. Uit onderzoek van ‘Consument en Veiligheid’ is gebleken dat er jaarlijks bijna 70.000 wintersporters een blessure oplopen. In ongeveer de helft van deze gevallen is een medische behandeling vereist. Hoewel het aantal vorig seizoen afnam, zijn er nog steeds 200 gewonde Nederlanders per gipsvlucht naar huis gebracht.

In deze nieuwsbrief leest u meer over de reisverzekering die u een hoop zorgen kan ontnemen.

Doorlopende versus tijdelijke reisverzekering
U houdt wel van een fijne vakantie, maar het ontbreekt u aan de tijd of middelen om er een paar keer per jaar op uit te gaan. Dan is een tijdelijke reisverzekering wellicht een goede optie voor u. Deze kan vaak nog op de dag van vertrek worden afgesloten en verzekert u van dekking gedurende een bepaalde tijd.

Gaat u wel meerdere malen per jaar op vakantie, en rekent u daar ook een stedentrip in het weekend bij, dan is een doorlopende reisverzekering al gauw interessant. Deze geeft u gedurende het hele jaar dekking tijdens al uw reizen.

Geen wintersport vakantie?
Ook tijdens zomervakanties zien we dat er in toenemende mate sprake is van actieve doevakanties. Met de daarbij behorende risico’s van dien. Denkt u maar aan een mountainbike vakantie in het Schwarzwald, een cursus paragliding in de Franse Vogezen of een bergbeklimvakantie in Equador.

Reisverzekering afsluiten met de juiste dekking
Een goede voorbereiding is het halve werk en voor de onvoorziene gebeurtenissen sluit u een reisverzekering af.

Bij een reisverzekering voor actieve vakanties zijn er een aantal zaken waarop u extra zou moeten letten. Niet alle sporten en activiteiten zijn automatisch meeverzekerd bij een reisverzekering, daarvoor moet dan een aparte (winter)sportdekking worden afgesloten.

Veel mensen sluiten een reisverzekering om dekking te krijgen voor hun reisbagage. Er zijn echter onderdelen waarop u dekking kunt krijgen die minstens even belangrijk zijn. Denkt u hierbij aan dekking voor ongevallen, medische kosten, buitengewone kosten en hulpverlening.

Om er voor te zorgen dat u de juiste reisverzekering bij uw vakantie heeft, zijn wij er om u te helpen. Breng ons op de hoogte van uw plannen en wij regelen de rest. Zodat u met een zeker gevoel van uw vakantie kunt genieten.

Wilt u meer lezen over de reisverzekering, Klik hier

Wilt u een persoonlijk advies dan kunt u ons bellen of mailen, dan neemt één van onze adviseurs contact met u op, Klik hier

Verbouwen van uw eigen woning

U wilt graag meer woongenot. U besluit daarom te investeren in uw huidige koopwoning en te gaan verbouwen. Dit kan immers ook nog eens waardevermeerderend werken. Een mooie uitbouw, een dakkapel of een nieuwe keuken. Wie kan er niet bij wegdromen? Maar een verbouwing moet natuurlijk wel gefinancierd worden. Hier leest u over de verschillende mogelijkheden.

Spaargeld
Natuurlijk kunt u uw spaargeld aanwenden voor de financiering van een verbouwing. Maar is dit altijd aantrekkelijk? Van geleend geld dat u gebruikt voor een verbetering aan uw woning, kunt u de rente van de belasting aftrekken. Laat u eens voorrekenen wat aantrekkelijk is.

Bestaande hypotheek verhogen
Daarnaast kunt u uw bestaande hypotheek verhogen. Dit gaat het makkelijkste als u bij het afsluiten van uw hypotheek een zogenaamde hogere inschrijving heeft geregeld. Uw hypotheek is dan onder een hoger bedrag in het kadaster ingeschreven dan u werkelijk gebruikt. Het voordeel hiervan is dat u, zonder dat u wederom notariskosten maakt, uw hypotheeklening kunt verhogen tot een maximum van het bedrag van de hogere inschrijving. Zo financiert u de verbouwing tegen het hypotheekrentetarief.

Tweede hypotheek afsluiten
Heeft u geen hogere inschrijving? Dan is het sluiten van een tweede hypotheek een mogelijkheid. Een tweede lening op dezelfde woning. Bij het afsluiten van een tweede hypotheek maakt u echter wel afsluitkosten, notariskosten en in de meeste gevallen taxatiekosten.

Lening
U kunt ook een consumptief krediet, een persoonlijke lening of een doorlopend krediet afsluiten. Voor een kleine verbouwing, die u snel kunt aflossen, kan dit aantrekkelijk zijn. De rente die u betaalt voor een consumptief krediet is aanzienlijk hoger dan de rente van een hypotheek. Het is dus belangrijk om een goede en reële inschatting te maken. Wij helpen u graag om op een rijtje te zetten wat wanneer aantrekkelijk is.

Verbouwen en NHG
Misschien heeft u een hypotheek waarop Nationale Hypotheek Garantie (NHG) van toepassing is. Bent u gedwongen uw woning te verkopen, bijvoorbeeld als gevolg van arbeidsongeschiktheid of werkloosheid, dan staat De Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen garant voor het terugbetalen van een eventuele restschuld nadat de woning is verkocht. Omdat geldverstrekkers bij een hypotheek met NHG minder risico lopen, zijn zij bereid om voor deze leningen een lagere rente aan te bieden. In dit geval kunt u de kosten voor kwaliteitsverbetering aan uw woning onder NHG financieren. Overigens is dit ook mogelijk wanneer u nu geen hypotheek met NHG heeft. Het gedeelte dat u nodig heeft voor de kwaliteitsverbetering valt dan, onder voorwaarden, onder NHG.

Heeft u verbouwplannen? Laat u dan goed informeren over alle bijkomende kosten en wat voor u de meest aantrekkelijke financiering is. Wij zijn specialisten op dit gebied en nodigen u hiervoor van harte uit.

Verbouwing verzekeren
U gaat er natuurlijk niet vanuit, maar het kan voorkomen dat een verbouwing anders verloopt dan u had gehoopt. U zult niet de eerste zijn die bijvoorbeeld in conflict raakt met een aannemer. Het afsluiten van de juiste verzekeringen is daarom belangrijk.

Wilt u een persoonlijk advies over het verzekeren of financieren van uw verbouwing, dan kunt u ons bellen of mailen, dan neemt één van onze adviseurs contact met u op, Klik hier

Meer informatie naar aanleiding van onze nieuwsbrief
Dank u voor uw aandacht. Heeft u naar aanleiding van deze nieuwsbrief vragen gekregen, of wilt u een advies toegespitst op uw persoonlijke situatie, dan kunt u ons bellen: 0223 68 87 88. U kunt ons ook mailen, één van onze adviseurs neemt zo spoedig mogelijk contact met u op, Klik hier.

De Jong maakt gebruik van functionele, analytische en tracking cookies. Instellingen