01-05-2011

Nieuwsbrief De Jong lente 2011

In deze lente editie van onze nieuwsbrief, informeren wij u over actualiteiten binnen ons vakgebied en mogelijke gevolgen voor uw persoonlijke situatie.

Met ditmaal aandacht voor de spaarrekening en het depositogarantiestelsel. Ook wordt er gekeken naar de veranderingen op de hypotheekmarkt. Om te eindigen met informatie over de uitvaart en hoe die naar uw persoonlijke wens geregeld kan worden.

Wilt u deze nieuwsbrief in het vervolg persoonlijk ontvangen, of wenst u zich hiervoor uit te schrijven, Klik hier Wilt u voorgaande nieuwsbrieven inzien, Klik hier

Uw spaargeld direct beschikbaar tegen een goede rente
Bent u in de prettige positie dat u beschikt over een minimaal spaarsaldo van € 10.000,-? Dan kunnen wij u een goede variabele spaarrente bieden, met de mogelijkheid dat uw geld direct tot uw beschikking staat zonder opnamekosten. Deze Reaal PlusSpaarrekening biedt landelijk één van de beste rentes.
Bent u actief voor een stichting en/of vereniging, ook dan is het interessant deze rekening af te sluiten. Het gemeenschappelijk geld kan dan namelijk renderen tegen een geschikte variabele rente. Dit geldt ook voor het spaargeld van uw bedrijf.

Direct overtuigd? U kunt deze rekening zelf online afsluiten.

Afhankelijk van een aantal factoren, bijvoorbeeld een vast maandelijks spaarbedrag, kunnen wij u ook voor spaartegoeden beneden de € 10.000,- ook een goede rente aanbieden. Alles bij elkaar interessant om uw voordeel ten opzichte van uw huidige spaarrente eens te laten voorrekenen. Bent u hierin geïnteresseerd? Laat het ons weten.
Liever eerst meer lezen over de mogelijkheden via De Jong? Dan verwijzen wij u door naar onze site.

Depositograntiestelsel
De Nederlandsche Bank (DNB) staat nu garant voor
€ 100.000,- spaargeld per rekeninghouder per bank. Als de rekening op en/of staat, dan geldt het dubbele bedrag. Bij faillissement van de bank krijgt u na verrekening van bij die bank lopende schulden, het resterende bedrag terug van DNB.

Valt mijn spaarbank onder het depositogarantiestelsel? Het blijft een onderwerp dat vragen doet rijzen zo blijkt in de praktijk. Zeker in de nasleep van het dieptepunt van de financiële crisis. Of uw geld in goede handen is bij uw bank is afhankelijk van drie factoren.

Staat DNB garant voor uw bank?
In Nederland gevestigde banken die een vergunning hebben van DNB vallen onder het depositogarantiestelsel. Banken die gevestigd zijn in de Europese Unie, Noorwegen, IJsland of Liechtenstein en die in Nederland vanuit een bijkantoor werken vallen onder het depositogarantiestelsel in hun land van herkomst. Wilt u weten of uw bank binnen deze categorie valt? Zoek dan in het Wft-register van DNB.

Valt uw bankrekening binnen de bescherming van het depositogarantiestelsel?
Geld dat op een betaalrekening, reguliere spaarrekening of een bijzondere spaarrekeningen zoals een deposito staat, valt onder het depositogarantiestelsel. Aandelen of obligaties aan toonder vallen niet onder het depositogarantiestelsel. Ook een hoofdsom van een achtergesteld deposito valt niet onder de dekking van het depositogarantiestelsel, de rente over de hoofdsom in principe wel. Bij uw bank kunt u informeren of het product onder het Nederlandse depositogarantiestelsel valt. Alle banken, ongeacht hun land van herkomst, zijn wettelijk verplicht u hierover te informeren.

Kunt u als rekeninghouder een beroep doen op het depositogarantiestelsel?
Particulieren en kleine ondernemingen (te weten ondernemingen die een verkorte balans mogen publiceren), kunnen een beroep doen op het depositogarantiestelsel.

Meer informatie
De spaarbanken en -producten welke De Jong u aanbiedt vallen onder het depositogarantiestelsel. Of u nu wel of geen tussenpersoon aanwijst heeft op de hoogte van uw rentevergoeding geen invloed. Voordeel van ons als tussenpersoon is dat u op de hoogte wordt gehouden van hogere rentevergoedingen bij de verschillende bankinstellingen. En ook voor vragen kunt u bij ons terecht. Geïnteresseerd in De Jong als uw tussenpersoon, laat het ons weten.

Voor meer informatie kunt u ook terecht op de-jong.nl en bij DNB.

Veranderingen op de hypotheekmarkt

Lagere btw over verbouwing van uw woning
Loopt u er al langere tijd over te denken om uw woning te verbouwen? Misschien een nieuwe badkamer? Of eindelijk die aanbouw? Dan is dit nu wel het moment om dit te doen. Bij verbouwingen aan woningen ouder dan 2 jaar hoeft u geen 19% btw maar slechts 6% btw te betalen over het arbeidsloon. Over de gebruikte materialen moet u wel 19% btw betalen.

Het lagere btw tarief geldt maar voor een beperkte periode namelijk van 1 oktober 2010 tot 1 juli 2011. De korting geldt alleen indien de werkzaamheden voor 1 juli 2011 zijn afgerond. De korting geldt niet voor aanleg en onderhoud van tuinen.

Gaat u verbouwen? Vergeet dan niet ons te informeren. Mogelijk dat de verbouwing een aanpassing van uw hypotheek noodzakelijk maakt.

Scherpere hypotheeknormen
Op dit moment zijn er veel woningen te koop. Belangstellenden hebben dus een ruime keuze en er valt vaak goed te onderhandelen over de prijs.

Met ingang van dit jaar zijn de normen voor een hypotheek aangescherpt. Binnen de nieuwe regels mag de hypotheek bij aanschaf van een woning niet meer dan 110% van de marktwaarde bedragen. Verder mag de verstrekte hypotheek nog maar voor maximaal de helft van de waarde van de woning aflossingsvrij zijn. Dit kan betekenen dat het maximale bedrag dat geleend kan worden lager is dan in het recente verleden.

Wij maken het mee dat relaties al helemaal weg zijn van een nieuwe woning en zich pas dan gaan oriënteren op de vraag of zij het aankoopbedrag kunnen financieren. Dat levert vaak stressvolle situaties op. Maar ook teleurstelling wanneer blijkt dat de financiering niet haalbaar is. Wij adviseren dan ook om eerst eens bij ons kantoor een indicatie te laten maken van het bedrag dat haalbaar is om te lenen. Er is dan tijd om een aantal zaken goed in kaart te brengen.

Daardoor kunt u dan direct zoeken in de categorie woningen die voor u financieel haalbaar is.

Meer informatie
Bent u geïnteresseerd in een hypotheekofferte voor uw verbouwing of om een beeld te vormen van uw mogelijkheden op de huizenmarkt, laat het ons weten. Voor meer algemene informatie informeren wij u verder op de-jong.nl.

Een uitvaart naar uw wensen

Door het afsluiten van een goede uitvaartverzekering zorgt u ervoor dat de nabestaanden die uitvaart kunnen regelen die zij voor ogen hebben.

De hoogte van het te verzekeren bedrag hangt sterk af van de wijze waarop de uitvaart moet worden uitgevoerd. Kiest men bijvoorbeeld voor een begrafenis of crematie? Zijn er volgauto's gewenst? Wat zijn de kosten van de grafrechten? Zo zijn er vele factoren die de hoogte van de te verzekeren som bepalen. Door gebruik te maken van de uitvaartkostenmeter kunt u deze vaststellen.

Als u een nieuwe verzekering wilt afsluiten of uw bestaande verzekering wilt verhogen, dan kunt u contact met ons opnemen voor een persoonlijk advies, wij zijn u graag van dienst.

Meer informatie naar aanleiding van deze nieuwsbrief
Dank voor uw aandacht. Heeft u naar aanleiding van deze nieuwsbrief vragen gekregen, of wilt u een advies van andere aard, dan kunt u ons bellen: 0223 68 87 88.
U kunt ons ook mailen, één van onze adviseurs neemt zo spoedig mogelijk contact met u op.

De Jong maakt gebruik van functionele, analytische en tracking cookies. Instellingen