01-09-2013

Nieuwsbrief De Jong najaar 2013

Zonnepanelen
Op allerlei manieren kunt u een bijdrage leveren aan een schoner milieu. Velen onder ons zijn bekend met groene stroom en wellicht inmiddels ook al afnemer hiervan. Maar u kunt ook nog een stap verder gaan en zonnepanelen op uw dak plaatsen. Het inwinnen van informatie over het aanbod van zonnepanelen is dan één van de eerste stappen die men zal nemen. Welke soorten zijn het meest geschikt voor de woning en uw energieverbruik? De aanschafkosten van zonnepanelen kan men terugverdienen door besparing op de energiekosten, terugverdientijden zijn afhankelijk van de persoonlijke situatie. De totale kosten van zonnepanelen liggen uiteraard nog iets hoger, daar u naast de aanschafkosten van de panelen zelf ook nog rekening dient te houden met onderhoud, verzekering, de aansluiting op het stroomnet inclusief omvormer, de installatie van de panelen op de locatie en eventueel de vergunning en de subsidie.

Bespaar dubbel met een groene lening
De aanschaf van zonnepanelen vergt een investering. U kunt uw spaargeld hiervoor aanspreken of het geld lenen. Als huiseigenaar profiteert u van een aantrekkelijk financieringstarief. U betaalt maandelijks een vast bedrag aan rente en aflossing. De rente is fiscaal aftrekbaar voor de verbetering van uw woning. Zo profiteert u optimaal van uw investering. Vergeet niet de aanschaf van panelen aan ons door te geven in verband met het aanpassen van uw verzekering.

Een lening aanvragen? Dat doet u eenvoudig via onze website. Voor meer informatie kunt u ons ook bellen of mailen, dan nemen wij contact met u op.

Belangrijk om te weten is dat de belastingdienst op haar site aangeeft dat voor de levering van elektriciteit aan uw energieleverancier met behulp van zonnepanelen u aangemerkt kunt worden als ondernemer voor de btw. U hebt een btw-plicht als u als particuliere eigenaar van zonnepanelen de opgewekte elektriciteit geheel of gedeeltelijk duurzaam en tegen vergoeding levert aan uw energieleverancier. Voor het recht op aftrek van de btw gelden de normale btw-regels. Als ondernemer voor de btw moet u een administratie bijhouden en facturen sturen voor uw leveringen waarop de btw vermeld staat. U kunt ook helemaal worden ontheven van deze administratieve verplichtingen, waarna u geen recht op aftrek meer hebt.

Bij De Jong doen wij aan 'GROEN'
Naast de prachtige (groene) tuin die achter ons pand aan de Drs. F. Bijlweg ligt, doen wij nog meer aan groen. Zo werken wij mee aan een project van TNT post om de CO2-uitstoot van onze poststroom te compenseren. Het bedrag wat hierdoor vrij komt wordt o.a. geïnvesteerd in een bos dat Natuurmonumenten in Huis ter Heide plant en in het herstel van het hoogveen in het Fochteloërveen.

Reisverzekeringen
Binnen de reisverzekering is er alleen dekking voor diefstal van kostbaarheden als men aan strenge eisen van voorzichtigheid heeft voldaan. Praktisch gezien betekent dit dat diefstal van kostbaarheden uit een auto niet gedekt is, ook niet als de kostbaarheden onzichtbaar zijn opgeborgen.

Jubileum Ronald Goedhart
Bij De Jong werken zo’n 70 medewerkers, waarvan een hele groep al heel wat jaren in dienst is. Zo viert de heer Ronald Goedhart vandaag zijn 25-jarige jubileum. Als schoolverlater is Ronald begonnen in de functie van schade-behandelaar. Inmiddels is de schade-afdeling gegroeid tot een afdeling met 6 medewerkers waarvan Ronald de teamleider is.

Hulp bij pech onderweg
Valt de bestuurder uit? Of juist het voertuig? Met een pechhulp verzekering kunt u rekenen op snelle en professionele hulp, het hele jaar door in binnen- en buitenland. Bent u reeds via de ANWB verzekerd? Tot 15 november aanstaande heeft u nog de mogelijkheid de verzekering aldaar op te zeggen……

Verhoging pensioenleeftijd van 65 naar 67 jaar
De verhoging van de AOW-leeftijd kan ook gevolgen hebben voor verzekeringen die u voor uzelf of uw personeel heeft afgesloten. Veel risicoverzekeringen zijn nog afgestemd op de ‘oude’ pensioenleeftijd van 65 jaar. Deze worden niet automatisch aangepast aan de nieuwe AOW-leeftijd.

Individuele AOV-verzekering
De meeste individuele arbeidsongeschiktheidsverzekeringen zijn afgesloten met een einddatum die op uw 65ste verjaardag valt. Wilt u niet het risico lopen dat u toch nog voor uw pensioen zonder inkomen komt te zitten? Dan moet u de einddatum van deze verzekering laten aanpassen.

Overlijdensrisicoverzekering
Heeft u een overlijdensrisicoverzekering (ORV) die niet is gekoppeld aan uw hypotheek? Dan is deze waarschijnlijk afgestemd op een pensioenleeftijd van 65 jaar. Als u de einddatum van de polis niet aanpast, kan dit ingrijpende gevolgen hebben als u komt te overlijden tussen uw 65ste en uw nieuwe pensioenleeftijd.

Anw-hiaatverzekering
Met een Anw-hiaatverzekering dekt u het financiële gat dat ontstaat als u komt te overlijden en uw partner is aangewezen op een partnerpensioen. Ook deze verzekering stopt, waarschijnlijk op uw 65ste. Als u een Anw-hiaatverzekering heeft, is het verstandig om de einddatum te laten aanpassen.

Zakelijke verzekeringen
Ook voor uw personeelsverzekeringen moet de einddatum worden aangepast. Veel verzekeraars (waaronder AEGON) hebben dit al voor u geregeld, tenzij u bewust de eindleeftijd op 65 jaar heeft laten staan. Een heroverweging is dan op zijn plaats.

Meer informatie
Heeft u naar aanleiding van deze nieuwsbrief vragen, of wilt u een advies van andere aard, dan kunt u ons bellen: 0223 68 87 88. U kunt ons ook mailen, [email protected], één van onze adviseurs neemt dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

De Jong maakt gebruik van functionele, analytische en tracking cookies. Instellingen